Više od 800 planinara u „Pohodu u Pjenovac“

0

VLASENICA – Više od 800 planinara iz 60 planinarskih društava iz regiona učestvovalo je danas na tradicionalnom „Pohodu u Pjenovac“, koji je održan u organizaciji vlaseničkog Planinarsko ekološkog društva „Acer“.

Učesnici ovog tradicionalnog planinarskog skupa pješačili su stazom dugom 16,5 kilometara, preko visoravni Igrišta i najljepšim predjelima planine Javor, do sela Pjenovac, u opštini Han Pijesak, koje je bilo krajnje odredište pohoda.

Predsjednik „Acera“ Dragan Ilić rekao je novinarima da ova manifastacija traje od 1972. godine i da je svake godine sve više učesnika.

„Staza je za uživanje. Nema ekstremno teških elemenata i zato imamo tako masovno učešće planinara svih uzrasta i generacija“, rekao je Ilić.

Iz beogradskog Planinarskog sportskog kluba „Balkan“ u pohodu je učestvovalo 11 planinara.

Osnivač kluba i dugogodišnji aktivan član „Balkana“ Milanka Arsić rekla je da je ovo predivna akcija, koja okuplja veliki broj ljudi.

„Istvoremeno, ovo je prilika da se sretnemo sa mnogim kolegama iz bivših eks- jugoslovenskih republika i da se družimo, jer nas veže ista ljubav prema planinarenju“, rekla je Arsićeva.

Među najmlađim učesnicima pohoda bio je jedanaestogodišnji Luka Lukić iz Vlasenice, kome je ovo četvrto učešće u pohodu.

Veteran Zoran Trbić iz PED „Majevica“ redovan je učesnik pohoda u Pjenovac.

„Pohod nam dođe u pravo vrijeme, kada se ljudi ulijene po kućama, uz daljinski, televizor, slave, praznike itd. Ovo nam dođe kao generalna priprema za proljeće, da pročistimo pluća i dotjeramo kilažu“, rekao je Trbić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare