Na Prvenstvu Srpske 300 džudista

0

Na Palama je danas počelo Prvenstvo Republike Srpske u džudou za mlađe pionire i kadete, na kojem učestvuje 28 klubova i 300 takmičara.

Trener DŽudo-kluba “Romanija” Pale Dražen Subotić, koji je i organizator takmičenja, istakao je da je ovo zvanično Prvenstvo Republike Srpske koje se održava svake godine za mlađe pionire i kadete.

“Ovo takmičenje predstavlja kvalifikaciju za Prvenstvo BiH koje se sljedeće sedmice održava u Istočnom Sarajevu. Prva četiri mjesta kvalifikuju se za prvenstvo, a prva dva ulaze u reprezentaciju BiH i to su kvalifikacije za svjetska i balkanska takmičenja”, rekao je Subotić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je današnje takmičenje za pionire ulaznica da postanu ozbiljniji i kvalitetniji takmičari i tako uđu u svijet sporta.

“Opština Pale podržava sve sportiste, a Pale su rasadnik džudista, od pokojnog Stanka Lopatića do Rajka Kušića i mnogih drugih”, podsjetio je Jugović.

On je dodao da će u narednom periodu biti izgrađena strategija sporta kako bi imali što više boljih i kvalitetnijih sportista ne samo u džudou nego i u ostalim sportovima.

Trener DŽudo-kluba “Randoli” za mlađe pionire Nemanja Majdov rekao je da ovo za djecu mnogo znači, jer su to prvi koraci za njihov uzrast i talenat koji će pokazati i imati u budućnosti, tako da se nadamo dobrim rezultatima i pobjedama.

Prvenstvo se održava u Sportsko–poslovnom centru “Peki”.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar