Medalja Srđana Savića posebnog sjaja – seniorski prvak Srpske u džudou

0

MILIĆI – Takmičari DŽudo kluba „Milići“ za devet godina, koliko klub postoji, osvojili su 580 medalja različitog sjaja na republičkom, državnom i regionalnim takmičenjima, ali zlatna medalja koju je 8. februara na Prvenstvu Republike Srpske u Mrkonjić Gradu osvojio Srđan Savić ima poseban sjaj jer je prvi put osvojena u seniorskoj konkurenciji.

Novi seniorski prvak Republike Srpske u kategoriji takmičara do 90 kilograma ima dvadeset godina, a džudom se bavi od šeste godine.

Srđanove vitrine danas krasi 79 medalja osvojenih na brojnim takmičenjima.
Između ostalih, tu su medalje za pobjede na prvenstvima Republike Srpske za juniore i mlađe seniore.

Srđan je rekao Srni da medalja u Mrkonjić Gradu za njega predstavlja veliki uspjeh i podstrek za dalji rad.

„Ovo je veliki uspjeh jer je postignut u seniorskoj konkurenciji i jer sam se borio sa protivnicima koji su mnogo stariji i iskusniji od mene. Ja sam, po normativima koji važe u ovom sportu, još junior“, rekao je Savić.

On kaže da je džudo zavolio uz oca Milana, koji je bio aktivan sportista, a sada mu je klupski trener.

Otac je, po svemu sudeći, i najzaslužniji što se Srđan nije opredijelio za fudbal, košarku ili neki drugi sport, već za džudo.

„Jako su mi se dopala ta bacanja koja izgledaju spektakularno. Generalno, volim borilačke sportove, i boks, i kik-boks… Uživam dok ih gledam“, ističe Srđan.

Srđanov otac Milan kaže da „Milići“ trenutno imaju 15 prvaka Republike Srpske, pet prvaka BiH i jednu bronzanu medalju sa Balkanskog prvenstva, ali da su to sve uspjesi u mlađim takmičarskim kategorijama.

„DŽudo klub se može pohvaliti da trenutno ima prvaka Republike Srpske u konkurenciji seniora, a pojedini veći centri, poput Bijeljine, Zvornika, Prijedora ili Banjaluke nemaju“, kaže Savić.

Uz Srđana, odlične rezultate na takmičenjima postiže i njegov šest godina mlađi brat Stefan, za kojeg kažu da je veliki sportski talenat. Do sada je „sakupio“ 66 medalja.

„Klub trenutno ima 20 članova svih uzrasnih kategorija, mada je preživio smjenu generacija, gdje su najkvalitetniji morali da odu. Većina je otišla na studije ili za poslom. Ali mlade snage dolaze i mi u budućnosti očekujemo još bolje rezultate“, rekao je Milan Savić.

Za dvadesetak dana Srđan će nastupiti na Prvenstvu BiH.

Cilj mu je, kaže, da postigne što bolji rezultat, da bude negdje pri vrhu, što će mu omogućiti dalju sportsku afirmaciju i napredak u ovom atraktivnom sportu.

Profesionalno, želio bi da se bavi policijskim poslom, pa namjerava da se školuje za policijskog inspektora.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare