10.500 KM za izgradnju prilaza za osobe sa invaliditetom

0

MILIĆI – Lokalna akciona grupa „Drina-Birač“ i UNDP obezbijedili su 10.500 KM za izgradnju prilaza ključnim institucijama i ustanovama u opštini Milići za osobe sa invaliditetom, te izgradnju trotoarskih prelaza u urbanom dijelu ove opštine.
„Akcija se realizuje u okviru projekta `Razvoj i saradnja u regiji Birač`, a rezultat je incijative Udruženja `Nisi sam` iz Milića“, rekao je Srni predsjednik Udruženja „Nisi sam“ Božidar Vasić.

Prema njegovim riječima, do sada su završene tri prilazne rampe, kod Policijske stanice, poslovnice Fonda zdravstvenog osiguranja i obdaništa.

„Preostali novac je usmjeren za izgradnju prilazne rampe kod Centra za socijalni rad, koja je građevinski nešto zahtjevnija, jer se nalazi na nezgodnoj lokaciji, ali je neophodna s obzirom na to da omogućava pristup korisnicima usluga Centra za socijalni rad i dnevnog Centra za djecu sa posebnim potrebama“, rekao je Vasić.

Vasić je dodao da su akcije Uduženja naišle na pozitivne reakcije u lokalnoj zajednici, a sa najjačom milićkom firmom, Kompanijom „Boksit“, postignut je dogovor da se ovakvi prilazi urade i do Narodne biblioteke, odnosno milićkog Biroa za zapošljavanje.

Finansijeri projekta su Vlada Holandije i UN agencije u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare