Основци у суботу домаћини такмичења „Дјеца у саобраћају“

0

МИЛИЋИ – Основна школа „Алекса Јакшић“ у Милићима биће у суботу, 27. априла, домаћин регионалног такмичења „Дјеца у саобраћају 2024“, а данас су од милићког Ауто-мото друштва /АМД/ добили два бицикла која ће им омогућити квалитетније такмичење.

Директор школе Радомир Маџаревић рекао је да ће бицикла користити чланови саобраћајне секције, те да су стигла у прави моменат.

„Такмичење ће обухватити регију од Хан Пијеска до Зворника. Ми ћемо се, као и до сада, потрудити да будемо добри домаћини, и у суботу у 11.00 часова отворићемо овај спортски догађај“, изјавио је Маџаревић новинарима.

Он је рекао да су бицикла која су до сада користили чланови саобраћајна секције купљена прије 10 година и да нису више у функцији, те захвалио Ауто-мото друштву за донацију.

Секретар милићког Ауто мото друштва Верица Ерић рекла је да су из властитих средстава обезбиједили два нова бицикла вриједна 600 КМ за потребе саобраћајне секције у Милићима.

„Дјеца из секције су јако добра, дружимо се, они уче. Надамо се да ће показати добро знање на предстојећем такмичењу“, рекла је Ерићева.

Ученица Ања Симић вјерује да ће постићи добар резултат на такмичењу, а њена другарица Слађана Ђурковић рекла је да припреме трају већ двије седмице.

Ученици Лука Милановић и Љепомир Кнежевић захвалили су донатору за бицикла јер ће им рад секције бити олакшан са савременим бициклима.

„Са нестрпљењем очекујемо такмичење у којем ћемо показати теоретски и практични дио. Мени је тежи теоретски“, изјавио је Кнежевић.

Циљ саобраћајно-образовног такмичења ученика основних школа Републике Српске „Дјеца у саобраћају 2024“ је унапређење опште саобраћајне културе д‌јеце и повећање степена њихове безбједности, када у саобраћају учествују као пјешаци и бициклисти.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare