Zvorničkim srednjoškolcima dva srebrna priznanja

0

ZVORNIK – Učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika osvojili su dva srebrna priznanja za projekte „Turistički potencijali regije Birač“ i „Suvenirima o Zvorniku“ na 16. Međunarodnom festivalu turizma u LJubljani.

Direktor Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da je osvajanje ovih priznanja veliki uspjeh učenika i nastavak izuzetno dobrog predstavljanja ove škole, grada Zvornika i Republike Srpske na ovom sajmu.

„Profesori, koji su vodili ove projekte odlično su pripremili učenike i kompletan projekat kvalitetno realizovali“, navela je Pisićeva i dodala da je na Sajmu dodijeljeno više zlatnih, srebrnih i bronzanih priznanja.

Ona je izrazila zadovoljstvo ostvarenim uspjehom učenika zvorničkog Srednjoškolskog centra u veoma jakoj konkurenciji škola iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Portugalije.

Pisićeva je podsjetila da je na Sajmu bilo 48 prijavljenih projekata, ali da su samo turističke škole uspjele da dođu do zlatnih priznanja.

„Moramo biti zadovoljni postignutim uspjehom, pogotovo ako se zna da je škola iz portugalskog grada Barselosa, koja ima saradnju sa više škola u Evropi i mnogo iskustva na raznim sajmovima i učeničkim takmičenjima, te dvije škole iz LJubljane, osvojile bronzana priznanja“, istakla je Pisićeva, koja sa učenicima i profesorima boravi u Sloveniji.

Ona je dodala da će boravak u Sloveniji nastaviti posjetom bratskoj Srednjoj školi „Srečko Kosovel“ iz Sežane, posjetiti gradski muzej i danas biti na prijemu kod gradonačelnika.

Zvornički srednjoškoci su zajedno sa učenicima iz Barselosa posjetili Trst, a sutra se vraćaju kući, saopšteno je danas iz Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“.

Organizator ovog festivala je Turistički savez Slovenije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare