Zvornički „Atelje“ ukupni pobjednik

0

VLASENICA – Projektna firma „Atelje“ iz Zvornika ukupni je pobjednik devetog regionalnog Sajma omladinskog preduzetništva, koji je danas održan u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici.
Na sajmu je predstavljeno 10 ideja mladih preduzetnika, kao i proizvodi 28 učeničkih preduzeća iz opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica, te grada Zvornika.

Direktor „Ateljea“ Ana Ristić rekla je novinarima da preduzeće kreira makete i projekte, koristeći različite materijale.

„Glavna maketa nam je bila pejzažna, a uradili smo je da bismo pokazali da Nacionalni park `Sutjeska` može da se uredi, da bude više turistički posjećen“, navela je Ristićeva.

Sajam je organizovalo srebreničko udruženje „Prijetalji Srebrenice“, u partnerstvu sa opštinama Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica, gradom Zvornikom i lokalnim srednjoškolskim centrima, a podržala ga je Ambasada Holandije u BiH.

Predsjednik Udruženja Dragana Jovanović rekla je novianrima da je na Sajmu učestovalo više od 140 učenika srednjoškolskih centara, kao i desetak omladinaca koji su predstavili svoje poslovne ideje.

Predstavnik holandske crkvene zajednice Vlardinger Hans Strik rekao je da ta zajednica od 2002. godine podržava projekte u Srebrenici sa posebnim naglaskom na omladinsko preduzetništvo i projekte mladih.

Sajamske komisije proglasile su pobjednike u konkurenciji učeničkih preduzeća iz lokalnih srednjoškolskih centara, kao i u konkurenciji poslovnih ideja mladih preduzetnika.

Najboljim među učeničkim preduzećima iz Bratunca proglašeno je preduzeće „Most“, iz Milića „Tak-tik“, iz Srebrenice „Lotus“, iz Vlasenice „Proizvodi od drveta“, a iz Zvornika „Atelje“.

Dodijeljeno je i šest nagrada za poslovne ideje.

Iz Bratunca su nagrađene poslovne ideje proizvodnja nakita i ideja salona ljepote „Elit luk“, iz Srebrenice poslovna ideja otkup i sušenje voća, Vlasenice uzgoj šampinjona i podizanje zasada maline, a iz Milića nabavka štampača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare