Zvorničani i dalje bez gasa

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da do danas nije uključen gas „Zvornik stanu“ i izrazio očekivanje da će odgovorni u „BH gasu“ imati razumijevanja i da će do kraja sedmice biti pušten gas za ovo preduzeće i ostale korisnike u Zvorniku.

Stevanović je rekao novinarima, nakon sjednice Skupštine opštine na kojoj je raspravljano o početku sezone grijanja u Zvorniku, da je „Zvornik stan“ trenutno ispoštovao procentualno najviše svojih obaveza prema „BH gasu“ od svih kupaca, kada su u pitanju toplane.

„Lokalna zajednica je prihvatila da će garantovati za tekuću potrošnju, uplaćeno je više od pola starog duga za gas, odnosno 2.000.000 KM, a `Zvornik stan` je dao mjenice za ostatak starog duga. Problem je što nam danas traže i avaliranje mjenica starog duga uz još više od pola miliona maraka kamate, i to je ono što ja nisam u stanju da potpišem i zadužim opštinski budžet“, naveo je Stevanović.

Stevanović je na sjednici informisao odbornike o do sada preduzetim koracima u pravcu obezbjeđivanja isporuke gasa.

Skupština opštine Zvornik dala je danas saglasnost načelniku opštine da može garantovati mjenice „Zvornik stana“ prema „BH gasu“ za potrošnju gasa u sezoni grijanja 2013/2014.

Lokalna skupština donijela je i zaključak prema kojem se zadužuju načelnik opštine, predsjednik Skupštine opštine i direktor „Zvornik stana“ da ponovo obave razgovor sa Nadzornim odborom „BH gasa“ o iznalaženju rješenja u vezi sa grijanjem.

Trećim zaključkom načelnik opštine je zadužen da o ovom problemu hitno informiše predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović.

Odbornici Skupštine opštine Zvornik uputili su i apel rukovodstvu „BH gasa“ da iznađe rješenje za puštanje gasa „Zvornik stanu“.

Ukoliko sve ovo ne urodi plodom, biće sazvana posebna sjednica na kojoj će pitanje grijanja biti ponovo razmatrano.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare