Zvanično završena skijaška sezona

0

Olimpijski centar „Jahorina“ donio je odluku da danas zvanično zatvori skijalište i proglasi skijašku sezonu završenom.
Minimalni tehnički uslovi na stazama nisu ispunjeni i zbog toga je neophodno obustaviti rad vertikalnog transporta, navodi se u saopštenju Olimpijskog centra.

Portparol Centra Ivana Lizdek navela je da je riječ o jednoj od lošijih zimskih sezona, s obzirom na to da nije bilo dovoljno snježnih padavina, što se odrazilo i na poslovanje Olimpijskog centra.

„Imali smo veliki broj rezervacija, sezona je u početku obećavala i popunjenost za januar bila je solidna. S obzirom na to da nije bilo dovoljno snijega tako je došlo i do otkazivanje rezevracija“, rekla je Lizdekova Srni.

Ona je istakla da se Centar maksimalno potrudio da budu obezbijeđeni tehnički uslovi za skijanje u februaru, da bi posjetioci mogli da se skijaju bar na određenim stazama, u čemu se djelimično i uspjelo.

Prema njenim riječima, u martu je bilo dovoljno snježnih padavina i dosta posjetilaca u danima vikenda, ali se bez obzira na to ne može govoriti o dobroj zimskoj sezoni.

„U budućnosti se mora mnogo toga promijeniti, unaprijediti sistem za vještačko osnježavanje da bi se moglo garantovati skijanje na više staza“, dodala je ona.

Lizdekova je najavila da će biti organizovano mnogo ljetnih aktivnosti na Jahorini.

(www.palelive.com / Srna / Web cam www.jahorinaprestige.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare