Prijem za biatlonku Tanju Karišik

0

U opštini Pale danas je organizovan prijem za bijatlonku i nordijsku skijašicu Tanju Karišik povodom njene najuspješnije sezone u dosadašnjoj karijeri.

Naime, na prošlom IBU Kupu u Njemačkoj Tanja je osvojila 23. mjesto, dok je u Italiji zauzela 19. mjesto, takođe na IBU Kupu. Ovim rezultatima naša skijašica je osvojila sve potrebne norme za predstojeću sezonu kao i norme za Svjetski kup, a ni olimpijska norma, sudeći po svemu, neće biti upitna.

Prema Tanjinim riječima, ovi rezultati su još i značajniji uzme li se u obzir da naši takmičari nemaju adekvatne staze za pripreme za ovaj sport, odnosno rol-ban na kojima imaju priliku trenirati samo u inostranstvu.

Tomislav Lopatić, trener biatlon reperezentacije BiH koji sa Tanjom Karišik radi već 8 godina izrazio je zadovoljstvo da su postignuti ovako značajni rezultati i mimo uslova koji ne idu na ruku jer se trenira na javnim cestama i izrazio nadu da će EYOF 2019.dovesti terene u red kako bi se na njima moglo trenirati, ali i organizovati značajna međunarodna takmičenja koja ovi sportisti svojim rejtingom mogu dobiti.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević sa saradnicima čestitao je Tanji Karišik na uspjehu i obećao da će shodno mogućnostima opštine podržati rad i entuzijazam naših sportista i izrazio nadu da će državne nadležne institucije stati iza njih na odgovarajući način kao što je to slučaj u drugim evropskim državama. A pošto, kako kažu pola uspjeha čini dobra oprema, načelnik Kovačević je obećao nabavku nove opreme za Tanju Karišik.

(www.palelive.com / D.B. / M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare