Zoran Runić pobjedik 16. Turnira „Sretenje“

0

SOKOLAC – Internacionalni majstor Zoran Runić iz Bijeljine pobjednik je 16. Tradicionalnog turnira „Sretenje“ održanog danas na Sokocu, na kome je učestovalo 26 šahista iz osam gradova BiH.

Runić je rekao Srni da je zadovoljan osvajanjem prve nagrade, jer je već pet puta bio najbolji na Sretenjskom šahovskom turniru, na koji se svaki put rado odazove na poziv svojih prijatelja sa Sokoca.

Druga nagrada pripala je Vlajku Stanišiću sa Pala, treća Fide-majstoru Vladimiru Biliću iz Višegrada, četvrta Srđanu Zlobecu iz Sarajeva, a peta Nevenku Mediću iz Istočnog Novog Sarajeva.

Za ovo takmičenje obezbijeđeno pet novčanih nagrada, zahvaljujući pokrovitelju turnira opštini Sokolac.

Predsjednik Šahovskog kluba „Glasinac“ Predrag Batinić rekao je Srni da se ovaj turnir tradicinalno organizuje povodom krsne slave i Dana sokolačkog Šahovskog kluba „Glasinac“ – Sretenja Gospodnjeg.

On je istakao da se prema tradiciji na ovaj turnir pozivaju šahisti sa Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije i šahisti koji su ranije nastupali za „Glasinac“.

Na trurniru je odigrano je devet kola po Švajcarskom sistemu.

„Iako su vremena teška, mi nastojimo da ne ugasimo tradiciju i turnira i šahovskog kluba i nadamo se da ćemo i u narednom periodu istrajati u tome“, rekao je Batinić.

Devedesetdvogodišnji Miloš Lazarević sa Pala igra šah skoro 70 godina i najstariji je učesnik na današnjem šahovskom turniru na Sokocu, a najmlađi šahista je desetogodišlji Goran Mijić sa Pala, koji kaže da šah igra pet godina i ide na turnire.

Na Šahovskom turniru „Sretenje“ učestvovali su šahisti iz Bijeljine, Višegrada, Rogatice, Goražda, Pala, Rudog, Sarajeva i Istočne Ilidže.

Šahovski klub „Glasinac“ osnovan je 1994. godine i sada ima oko 100 članova.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare