„Zlatne ruke Podrinja“ okupile 30 izlagača

0

VIŠEGRAD – Na višegradskoj ćupriji danas je počela regionalna manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“, na kojoj učestvuje oko 30 izlagača iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Na manifestaciji učestvuju izlagači iz Istočnog Srajeva, Sokoca, Foče, Zvornika, Bijeljine, Trebinja, Brčkog, Gacka, Rudog, zatim iz Užica i Priboja iz Srbije, te iz Bijelog Polja i Pljevlja iz Crne Gore.

Jedan od izlagača, vlasnik pčelarskog centra iz Sokoca Dragan Batinić rekao je da svake godine učestvuje i da bi manifestacija trebalo da postane tradicija ove regije.

„Znamo da u Višegrad svakodnevno dolazi veliki broj turista i vjerujemo da bi trebalo raditi na tome da im se omogući što veća i raznovrsnija ponuda“, dodao je Batinić.

Božo Vlačić iz Trebinja istakao je da četvrti put izlaže svoje proizvode od smokve na ovoj manifestaciji.

„Moj program je smokva, koji podrazumijeva širok spektar proizvoda od zelene, suve i zrele smokve“, rekao je Vlačić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je manifestacija postigla cilj da poveže ljude iz regiona.

Ona je navela da su ove godine organizovali i predavanja o značaju izrade suvenira i o starim zanatima u turističkoj ponudi.

„Bićemo u mogućnosti da manifestaciju nastavimo i sutra, krstarenjem rijekom Drinom do etno-kampa Stari Brod, što je primjer dobre prakse u organizaciji seoskih domaćinstava kao turističkog proizvoda“, dodala je Todorovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je da je ovo prilika da se pokaže očuvanje tradicije i starih običaja, te da mu je posebno zadovoljstvo što su „Zlatne ruke Podrinja“ okupile veliki broj učesnika i posjetilaca.

„Višegrad postaje nezaobilzna opština u turističkoj ponudi, ne samo Srpske već i regiona“, naglasio je Đurević.

Organizator ovogodišnje manifestacije „Zlatne ruke Podrinja“ je Turistička organizacija opštine Višegrad u saradnji sa ovom lokalnom zajednicom, uz pomoć Stalne radne grupe za regionalni i ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments