Zbog alkohola uhapšeno 18 vozača

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo tokom trodnevne akcije uhapšeno je 18 vozača zbog prisustva alkohola u organizmu, a 55 vozača je isključeno iz saobraćaja.

Tokom akcije alkotestirano je 239 vozača, te sankcionisana 52 zbog alkoholisanosti.

Kod dva vozača utvrđeno je prisustvo više od dva promila alkohola u krvi, kod 14 vozača od jedan do dva promila, a kod 32 vozača od 0,3 do jedan promil, saopšteno je iz Centra.

Tri lica odbila su da se podvrgnu alkotestiranju.

Tokom akcije policijski službenici kontrolisali su ukupno 782 vozila, od čega 76 skupocjenih vozila visoke klase.

U trodnevnoj akciji izdato je 345 prekršaja zbog prekoračenja dozvoljene brzine, od čega je 257 prekršajnih naloga izdato zbog prekoračenja dozvoljene brzine u naselju, dok je 88 prekršajnih naloga izdato vozačima zbog prekoračenja dozvoljene brzine van naselja.

Akcija „Pojačana kontrola učesnika saobraćaja“, sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila, kontrolu prisustva alkohola u organizmu, kontrolu učesnika u saobraćaju pod dejstvom droga i psihoaktivnih lijekova, te kontrolu skupocjenih vozila visoke klase i prometa akcizne robe, provedena je od 15. do 17. maja, a pojačane kontrole biće nastavljene, pogotovo u dane vikenda.

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo apeluje na vozače da poštuju pravila i propise i da ne sjedaju za volan u alkoholisanom stanju, radi svoje i radi bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare