Završeno uređenje prilaza pećini Orlovača

0

Radovi na uređenju prilaza pećini Orlovača u Sumbulovcu kod Pala za koje je Vlada Italije izdvojila 75.000 evra su završeni.

Osim radova na uređenju prilaza pećini, završeni su i radovi na izgradnji kućice, koja će biti opremljena za vodičku službu, kao i za eksponate i suvenire, koji će turisti moći da kupe.

Pećina Orlovača nalazi se na brdu Orlovača, u selu Sumbulovac, opština Pale. Ukupna dužina istraženih pećinskih kanala iznosi oko 2 500 metara, dok je za turističke posjete dostupan dio kanala od 560 metara.

Na teritoriji opštine Pale, u zaseoku Vrelo kod Mokrog, nalazi se i pećina na izvoru Mokranjske Miljacke, koja je nedavno i zvanično proglašena najdužom u BiH.

Pećina na izvoru Mokranjske Miljacke pruža mogućnosti za razvoj ekstremnog / avanturističkog / turizma, koji je sve popularniji.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/uredjenje-pecina-orlovaca-2012/] width=[103] height=[90] title=[Završeno uređenje prilaza pećini Orlovača] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare