SNSD je za funkcionalan grad

0

ISTOČNO SARAJEVO – SNSD nije protiv grada Istočno Sarajevo, već je za funkcionalan grad sa jasno definisanim statutarnim dimnezijama i zakonom o gradu, rekao je Srni član Glavnog odbora SNSD-a iz Istočnog Sarajeva Staša Košarac.

„Neophodno je donijeti zakon o gradu Istočno Sarajevo kojim bi se jasno definisale njegove nadležnosti. Plašim se da građani nemaju nikavu korist od institucija grada. SNSD želi da grad bude funkcionalan i da ima potpuno jasnu dimenziju u sistemu koji se zove Republika Srpska“,rekao je Košarac.

On je rekao da građani Istočnog Sarajeva plaćaju skupu cijenu postojanja ovakvog neefikasnog grada i da je SDS pao na politici kada je u pitanju razvoj Istočnog Sarajeva.

Košarac kaže da je način predstavljanja grada na svim nivoima vlasti ispod svakog dostojanstva građana Istočnog Sarajeva, što oni najbolje kažnjavaju u izbornim procesima, jer SDS svaki put ima sve manju podršku birača.

Komentarišući protivljenje SDS-a zahtjevima za izdvajanje opština Trnovo i Sokolac iz sastava grada Istočno Sarajevo, Košarac je rekao da je to legitimna inicijativa izabranih predstavnika građana ove dvije opštine.

„Sve inicijative koje idu u korist razvoja grada su potpuno legitimne i treba ih podržati jer doprinose njegovoj efikasnosti i stvaranju boljih uslova za život u njemu. Očigledno da SDS na taj način manifestuje strah od predstojećih lokalnih izbora, jer su duboko svjesni da nakon svakog izbornog procesa imaju manju podršku birača koji osuđuju njihovo politiku u gradu Istočno sarajevo“, istakao je Košarac.

On je rekao da kod SDS postoji strah od konačnih odluka ove dvije lokalne zajednice u vezi sa tom inicijativom, koja je još u fazi razmatranja.

„O odnosu grada prema ovim opštinama najbolje govori podatak da su one dobile i najmanje sredstava. Grad je opštini Istočni Stari Grad dodijelio 210.000 KM za azil pasa, a opštinama Trnovo i Sokolac, u kojima su načelnici iz SNSD-a, 10.000, odnosno 2.000 KM“, istakao je Košarac.

Govoreći o tvrdnjama SDS da Vlada Republike Srpske ne izdvaja sredstava za Istočno Sarajevo, Košarac je rekao da grad narodu „baca prašinu u oči“, ali bezuspješno, jer građani znaju da je Vlada kroz različite projekte investirala više stotina miliona u ovo područje.

„Podsjetiću samo na ulaganje više stotina miliona KM u infrastrukturne objekte, izgradnju puta za Jahorinu, tunela na Stambolčiću, sportskih dvorana, obrazovnih ustanova, investiranje u Olimpijski centar Jahorina, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju bolnice Kasindo… Investiciono-razvojna banka podijelila je više od stotinu miliona KM kredita preduzećima, za razvoj privrede i za realizaciju projekta stambenog zvrinjavanja mladih bračnih parova“, precizirao je Košarac.

On je rekao da je očigledno da neko želi građanima da plasira drugačije informacije i da ih na taj način dezinformišu i dodao da će SNSD voditi odgovornu politiku, čije je težište razvoj grada Istočnog Sarajeva.

SDS je danas izrazio protivljenje zahtjevima za izdvajnje opština Trnovo i Sokolac iz sastava grada Istočnog Sarajeva. Zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač je na konferenciji za novinare rekao da je riječ o zahtjevima SNSD-a,a ne stanovnika Grada Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare