Završeno 60 odsto građevinskih radova, otvaranje u oktobru

0
Završeno 60 odsto građevinskih radova, otvaranje u oktobru

ISTOČNO SARAJEVO – Nova bolnica u Istočnom Sarajevu trebalo bi da od oktobra bude u funkciji, a do sada je urađeno oko 60 odsto građevinskih radova, rekao je Srni šef gradilišta Ognjen Bundalo.

On je istakao da rade bez pauze da bi do oktobra bolnica bila u funkciji, te naveo da bi do septembra trebalo da budu završeni građevinski radovi, nakon čega će uslijediti opremanje.

Bundalo je dodao da je završena krovna konstrukcija, a u toku su radovi na vanjskom uređenju objekta, kanalizaciji, kao i unutrašnji radovi – postavljanje keramike, mašinskih instalacija.

Portparol Bolnice Istočno Sarajevo Dalibor Bošković rekao je da je veliki broj radnika na gradilištu svaki dan i da rade i prekovremeno.

On je istakao da za sada nemaju nikakvih primjedbi i da će osoblje i pacijenti uskoro dobiti reprezentativnu bolnicu.

Bošković je podsjetio da će površina bolnice biti 10.500 metara kvadratnih, a činiće je dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno otvorenim polikliničkim objektom.

Bošković je istakao da kroz poliklinički blok, odnosno kroz sve specijalističke i subspecijalističke ambulante, svakodnevno bude pregledano od 300 do 350 pacijenta.

Bošković je dodao da će u toku ovog mjeseca u polikliniku preseliti i odjeljenje otorinolaringologije i hirurška i ortopedska ambulanta.

On je naglasio da je rad ljekarima olakšao novi medicinski informatički sistem jer su sada svi podaci o pacijentima na jednom mjestu, a i sistem naplaćivanja je sada mnogo lakši.

„Mi smo, kao i pacijenti, prezadovoljni novim uslovima u kojima radimo i radujemo se izgradnji nove bolnice koja će biti moderna i savremena u svakom pogledu“, istakao je Bošković.

Kamen temeljac za novu bolnicu 7. jula su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Goran Todorović.

Izgradnja i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu trebalo bi da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a, a izvođač radova je firma „Marković invest“ iz Laktaša.

Nova Bolnica Istočno Sarajevo će pružati savremene medicinske usluge za 120.000 stanovnika sarajevsko–romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments