Završeni radovi vrijedni 85.000 KM

0
Završeni radovi vrijedni 85.000 KM

HAN PIJESAK – Radovi na sanaciji krova na zgradi Sokolskog doma na Han Pijesku, vrijednosti 85.200 KM, završeni su, a izgradnja dimnjaka, postavljanje oluka i gromobrana odgođeni su do boljih vremenskih uslova.

Načelnik opštine Han Pijesak Vlado Ostojić rekao je Srni da je sanaciju krova objekta finansirala opština Han Pijesak sa oko 90.450 KM, ali da je ugovorena cijena za ovu investiciju umanjena za 5.160 KM, na koliko su procijenjeni odgođeni radovi.

„Dio radova na sanaciji krova ovog objekta koji se odnose na izgradnju dimnjaka, postavljanje oluka i gromobrana, nisu završeni zbog pogoršanja vremenskih prilika, kiše i snježnih padavina, kako je predviđeno projektom“, naveo je Ostojić.

Sokolski dom na Han Pijesku izgrađen je tridesetih godina prošlog vijeka, a u Drugom svjetskom ratu okupator je ovaj objekat pretvorio u skladište.

Nakon Drugog svjetskog rata, nekoliko godina u Sokolskom domu je održavana nastava do renoviranja porušene zgrade osnovne škole.

Do prije desetak godina, u ovom objektu je izvođena nastava fizičkog vaspitanja za učenike osnovne škole, a ovogodišnja rekonstrukcija Sokolskog doma predviđena je izmijenjenim planom investicija opštine Han Pijesak.

Izvođači radova na sanaciji krova Sokolskog doma bile su firme „Karaula“ i „Tehnometal“ iz Vlasenice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments