Završena video-radionica za najmlađe

0

MILIĆI – U Milićima su danas predstavljeni jednominutni filmovi različite tematike koje su sačinila djeca iz ovog grada u okviru UNICEF-ove radionice.
Izvršni direktor sarajevske Fondacije za kreativni razvoj Jesenko Osmanagić rekao je Srni da je u protekla četiri dana grupa djece iz Milića, koja potiče uglavnom iz osjetljivih socijalnih grupa, sačinila 10 filmova pod patronatom ove fondacije.

On je istakao da su djeca tokom radionice sama predlagala scenarijume za filmove, zatim glumila, snimala i montirala filmove, te iskazala zavidnu kreativnost i odvažnost.

„Uradili smo 10 filmova sa različitim temama, koje su oni prepoznali kao njima važne i aktuelne u zajednici u kojoj žive – da neki ne mogu da se bave sportom kojim žele zbog udaljenosti sportskih terena, drugi su izrazili želju da imaju više časova informatike u školi, neki su razmišljali o tome šta bi voljeli da rade u budućnosti…“, rekao je Osmanagić.

Filmovi nastali tokom radionice u Milićima biće prikazani na festivalu jednominutnih dječijih filmova regije Birač, koji će biti održan u novembru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare