Završena treća sezona Lige rekreativaca

0

U organizaciji Udruženja fudbalera rekreativaca Pale u zdravom sportskom rivalstvu završeno je treće izdanje Lige rekreativaca u malom fudbalu u sezoni 2014/15, koja je obogatila i zauzela svoje mjesto u sportskom životu Pala.

Liga je ispunila očekivanja i sve prolazi u pozitivnoj atmosferi uz dobru rekreaciju, toleranciju, druženje i na kraju uz sportski pozdrav do novih susreta.

Poslije odigranih 18. kola šampionski pehar osvoja ekipa Kumbare, drugoplasirani su prošlogodišnji prvaci Džabulani, dok je treće mjesto pripalo sastavu Kafe Pavlu, a odličan domaćin svih utakmica bio je SC „Olimp“.

Pojedinačna priznanja dobili su Bojan Ilić / Kafe Pavle, sa 23 gola. Drugi put zaredom Slađan Grujić / Kafe Pavle, najbolji je golman Lige rekreativaca. Sastav Saraxa iz Istočnog Sarajeva, osvaja pehar za „fer play“.

Predsjednik Udruženje fudbalera kekreativaca Pale, Jovica Vukadin uručilo je specijalnu zahvalnicu podpresjedniku SO „Pale“ Siniši Lasici za svesrdnu pomoću u realizovanju projekta.

Predsjednik skupštine Milan Stanišić i potpredsjednik Lige rekreativaca Radovan Ždrale dodijelili su zahvalnice za nesebičnu pomoć u organizaciji, podršci i promovisanju lige: SC „Olimp, portalu „Pale live“, televiziji „OSM“ Pale, Čedu Matoviću, sudijama Božidaru Golijanininu i Srđanu Kusmuku i na kraju, svima onima koji su ih pratili i doprinijeli da se ova sportska manifestacija odvija na visokom nivou.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/zavrsnica-trece-sezone-lige-rekreativaca-maj-2015/] width=[54] height=[54] title=[Završena treća sezona Lige rekreativaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

„Kumbara“ je bila ubjedljiva, upisali su 14 pobijeda, 3 remija uz samo jedan poraz i 45 osvojena boda. U devetom kolu zauzeli su „tron“ i sačuvali do kraja lidersku poziciju pa zasluženo prvi prolaze kroz cilj. Pokazali su najviše, demonstriraju kompaktnost na terenu, a krasi ih uigranost, fizička sprema i jaki induvidualci. Šampionsko slavle iznijeli su: kapiten Duško Šehovac, Nikola Blagojević, Đorđe Lackanović, Milan Govedarica, Bojan Cvjetanović, Milan Čvoro, Luka Božović, Siniša Golijanin, Dragan i Marko Erić, Boris Palamar, Milan Vuković, Ognjen Jolović, Boriša Jakovljević i Brane Guja.

Zaljubljenik malih fudbalskih terena i lider šampionskog sastava nekadašnji profesionalac „motorista“ iz Istočnog Sarajeva, bugojanske Iskre, Mogrena iz Budve, Nikola Blagojević smatra da je Liga rekreativaca dobar projekat. Poslije takmičenja nije krio zadovoljstvo prikazanim igrama i postignutim razultatima svoje ekipe.

Prošlogodišnji pobijednik Džabulani je pružio slabe partije na otvaranju proljećnog dijela sezone. Vezali su u nizu dva poraza i pored sjajnog finiša bodovni zaostatak nije se mogao nadoknaditi te na kraju osvajaju pehar namijenjen drugoplasiranoj ekipi. Igrali su u sastavu: kapiten Nedeljko Šuko, Predrag Cicović, Igor i Milan Đapić, Ognjen Mađarević, Nemanja Govedarica, Miljan Kusmuk, Miljan Pušara, Milan Govedarica, Milenko Ristivojević, Njegoš Petrović i Nikola Drobnjak.

Kapiten Kafe Pavla, Vladimir Kulašinac poslije velike i sportske borbe u prvom dijelu sezone doveo je ekipu do pehara i trećeg mjesta, a „žuto- crne“ boje branili su i nosili: šef parade Slaviša Čvoro, Slađan Grujić, Vladanko Zeković, Bojan Ilić, Nenad Samardžić, Jovica Vukadin, Velibor Čvoro, predstavnici sokolačke škole malog fudbala Aleksandar Skoko, Rajko Koprivica, Darko Lučić i u prvom dijelu sezone i Dušan Paprica.

Kada su u pitanju paljanski majstori igre na „petoparcu“ i u posljednjem kolu bili su u dodrom izdanju, raspoloženi za igru te priređuju goleadu i uzbudljivo fudbalsko nadmetanje.

Lijepo sportsko popodne obilježava Kumbara koja je pokazala ko je šampion i gazda na terenu. U derbiju kola savladali su Sjetlinu sa 8:0. Razigran je bio i Kafe Pavle koji petardom ruše Sarax, a „Rosoneri“ u uzbudljivom meču pobjeđuju Plato sa 5:4.

Mečevi Bari Alpha Security – Dječaci i MDM – Džabulani nisu odigrani, na terenu se nisu pojavili, „Barani“ i „MDM“, pa su bodovi službenim razultatom upisani Dječacima i Džabulaniju uz napomenu da su jedine utakmice koje se nisu odigrale u cijeloj sezoni.

Odličnu partiju pruža, Aleksandar Skoko, podsjeća na najbolje profesionalne dane i obilježava kolo. Prostor između stativa najbolje čuva nesavladivi u delu sa Sarexom, Srđan Grujić / Kafe Pavle.

Mreža se „tresla“ 22 puta, igralo se sportski, a pokazana su dva žuta kartona. Sudili su Božo Golijanin – Fonso i Srđan Kusmuk – Kusma.

Tim kola

Slađan Grujić / Kafe Pavle
Bojan Ilić / Kafe Pavle
Đorđe Lackanović / Kumbara
Marko Erić / Kumbara
Predrag Čavarkapa / Rosoneri
Aleksandar Skoko / Kafe Pavle

Razultati


Sarax – Kafe Pavle 0:5 / 0:4

Uzbudljivo poslijednje 18. kolo otvaraju Sarax i Kafe Pavle. Na krilima raspoloženih strijelaca, „ubicom golmana“ trostrukim strijelcem, Bojanom Ilićem, kapitenom Vladimirom Kulašincem i Vladankom Zekovićem „kafedžije“ slave ubjedljivo 5:0, protiv Lukavčana i revanširaju se za neugodan poraz iz jesenjeg dijela takmičenja. Konce u igri vuče i tempo diktira, bez dvojbe centralna figura meča, Sokočanin Aleksandar Skoko, a ostali iz ekipe, Jovica Vukadin, Velibor Čvoro i Slađan Grujić nadahnuti su i demonstriraju sve finese i čari malog fudbala te upisuju i desetu pobjedu i osvajaju pehar namjenjen za treće mjesto.

Poraženi se sportski i hrabro bori, strijelci su bez municije, a poslije zaostatka od 0:4 na poluvremenu, Zoran Pavlović, Radivoje Maunaga, Srđan Mučibabić, Marko Samouković, Bogdan Pandžić i Goran Tomić nisu imali snage da nešto više učine, uz to i tanka klupa odvela ih je do neugodnog poraza.

Igrač utakmice: Aleksandar Skoko / Kafe Pavle

Kartoni: –

Sjetlina – Kumbara 0:8 / 0:5

U sjajnoj fudbalskoj predstavi, punoj ritma i tempa, kaznena ekspedicija Kumbare u derbiju na obje „plećke“ bacila je „Sjetlinu“ i stigla je do velike pobjede od 8:0. Šampioni sjajno ulaze u meč i već u prvom poluvremenu na koljena bacaju rivala i pogodcima: Nikole Blagojevića, Marka Erića, Đorđa Lackanovića, Duška Šehovca i Siniše Golijanina imaku nedostižnu prednost od 5:0. U nastavku nadmetanja svojim drugim golom Đorđe Lackanović podiže na 6:0 i Marko Erić se još jednom upisuje u listu strijelaca za 7:0, a sudbinu „Sjetlana“ pečeti, majstorskim golom ljubimac ženskog dijela publike Boris Palamar i stavlja tačku na konačnih 8:0. Brane Guja, Luka Božović i na golu Ognjen Jolović bili su raspoloženi, imaju pun udio u pobjedničkom slavlju i sjajnoj pobjedi protiv renomiranog rivala.

Poraženi se sportski bori, nisu imali dobar dan i razočarali su svoj klub navijača: Marko Pelemiš, kapiten Saša Cicović, Radivoje Gluhović, Sretko Vuksanović, Dražan Kusmuk, i Vladimir Kovačević.

Igrač utakmice: Đorđe Lackanović / Kumbara

Kartoni: –

Plato – Rosoneri 4:5 / 2:4

U sportskom sudaru borbenih ekipa Platoa i Rosonera, zavjesa se spustila u paljanskoj Ligi rekreativacu u sezoni 2014/15, a u goleadi slave Rosoneri sa 5:4. Poraženom presuđuju Predrag Čavarkapa, koji upisuje het trik, Miroslav Lazarević i Marko Ždrale. Raspoloženi za igru bili su i Petar Slagalo, Nebojša Štrbac Stevan Kovač, Svanimir Marjanović i šef okrestra Bojan Brčkalo – Brke pa pobjeda nije mogla izmaći.

Plato u listu strijelaca upisane ima, Rajka Cicovića, Miloša Vuksanovića, Velemira Ivanovića i Božidara Eleza, a pozitivan ton meču daju i Srđan Cicović i borbeni Dalibor Božić.

Igrač utakmice: Predrag Čavarkapa / Rosoneri

Žuti kartoni: Dalibor Božić / Plato i Svanimir Marjanović / Rosoneri

Tim lige

Slađan Grujić / Kafe Pavle
Đorđe Lackanović / Kumbara
Srđan Delipara / Bari Alpha Security
Bojan Ilić / Kafe Pavle
Nedeljko Šuko / Džabulani
Milan Stanišić / Dječaci

Tabela

1. Kumbara 45
2. Džabulani 37
3. Kafe Pavle 33
4. Sjetlina 30
5. Bari Alpha Security 25
6. Sarax 24
7. Rosoneri 21
8. MDM 18
9. Plato 14
10. Dječaci 12

Strijelci

23. Bojan Ilić
19. Vladimir Kovačević
14. Mladen Janković, Nenad Rebrinović, Milan Stanišić, Milan Pandurević, Bojan Čvoro
12. Predrag Cicović, Radivoje Gluhović
11. Dušan Paprica, Nikola Blagojević

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.


Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare