Završena prva faza rekonstrukcije i dogradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema

0

Na području opštine Pale završena prva faza projekta rekonstrukcije i dogradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u vrijednosti većoj od 1,6 miliona KM, rekao je Srni direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale Krsto Mićić.
Mićić je naglasio da je zamijenjeno 14 kilometara azbestno-cemnetnih cijevi, čime su otklonjeni kvarovi na vodovodnoj mreži, a što će znatno smanjiti gubitak vode.

„Građani će sada imati bolje i urednije snabdijevanje vodom“, rekao je Mićić, dodajući da je ugrađeno i 1.500 vodomjera pomoću kojih će se pratiti potrošnja vode, a što će uticati i na bolju naplativnost.

On je istakao da će u narednom periodu biti ugrađeni vodomjeri i u dijelovima opštine gdje to još nije završeno, tako da će oko 90 odsto domaćinstava imati ugrađene vodomjere.

Mićić je naglasio da su ugrađena i 22 mjerna mjesta koja će biti puštena u funkciju narednih dana.

Prema njegovim riječima, mjerenjem protoka vode na ovim mjestima biće utvrđeno gdje su gubici, gdje je nastao kvar kako bi mogao biti otklonjen.

On je podsjetio da vrijednost projekta „Smanjenje gubitaka vode i revitalizacija i dogradnja vodovodnog i kanalizacionog sistema Pale-Jahorina“ iznosi 5,2 miliona KM, od čega su pola kreditna sredstva, a pola grant koja su obezbijeđena putem Evropske investicione banke.

Mićić je naglasio da se redovno prati kvalitet vode i vrši analiza, a kada je riječ o cijena, ona se neće mijenjati.

On je istakao da je usljed suše smanjen nivo vode na izvorištima, ali da još postoje dovoljne količine koje mogu da podmire potrebe građana.

Mićić je naveo da je poboljšana i zaštita izvorišta i zaustavljena bespravna sječa šume u njihovoj blizini, a ukoliko se to i desi odmah bude pozvana inspekcija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare