Najuspješnija skijaška sezona na Jahorini završena je poslije 131. dana rada, uz rekordan broj od skoro 185.000 skijaša.

Olimpijski centar /OC/ „Jahorina“ ove sezone prvi je u regionu otvorio i posljednji zatvorio ski-centar.

Iz OC „Jahorina“ saopšteno je danas da su, prihodi, samo od prodaje karata, koji su premašili 5.300.000 KM, veći u od prihoda od prošle sezone za 86 odsto te da su još jedan od dokaza da je novi menadžment ovog ski-centra vratio povjerenje u zimu na Jahorini.

„Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je posljednjih osam godina prvi put iskazan pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 544.798 KM, pogotovo poslije prošlogodišnjeg rezultata koji je bio u minusu od 4.356.116 KM, ali i da je ovogodišnji prihod od prodaje karata bolji od zbira dvije prošle sezone za 1.000.000 KM“, rekao je direktor OC „Jahorina“ Dejan LJevnaić.

Dostigli smo, kako je naglasio, i 1.500.000 vožnji u toku sezone, što je za 50 odsto više nego prošle sezone.

„Ako uzmemo kao parameter da je svaki skijaš na planini potrošio u prosjeku 500 KM, možemo reći da je indikator prihod od turističke potrošnje na Jahorini oko 92.000.000 KM, čime smo opravdali povjerenje i podršku koju su nam pružili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik Vlada Republike Srpske“, podvlači LJevnaić.

NJega najviše raduje to što je OC „Jahorina“ organizovao akciju besplatnog skijanja za djecu sa područja opštine Istočno Sarajevo, tokom koje je iskorišteno 11.200 besplatnih dječijih karata.

LJevnaić dodaje da su pored impresivnog poslovnog rezultata u ovom preduzeću, postignute i uštede u različitim segmentima poslovanja u iznosu većem od 15.000.000 KM.

On podsjeća da su sezonu na Jahorini obilježili i bogata zabavna i takmičarska dešavanja kao što su Ski opening, doček Nove godine uz više od 20.000 posjetilaca koji su uživali uz muziku jedne od najvećih zvjezda današnjice Željka Joksimovića, te prvi zimski Egzit festival pod nazivom „Festival 84“ koji je za četir dana privukao više od 20.000 ljubitelja odlične zabave i dobrog skijanja.

Održana su i testna takmičenja za Olimpijske igre mladih koje će se održati slijedeće sezone, potom Trka poznatih ljubitelja Jahorine kada je olimpijska planina ugostila neke od najvećih legendi iz svijeta skijanja poput Alberta Tombe, Bojana Križaja, Jureta Košira ali i mnogih drugih koji su sa planine ponijeli veoma pozitivne utiske, kao i Trka ambasadora kada je Jahorina bila centar dešavanja za diplomatski kor u BiH.

Iz OC „Jahorina“ najavljuju da im je u planu da rade 365 dana u godini i da pripremaju ljetnju sezonu koja će biti dostojna protekloj najuspješnjijoj zimskoj sezoni po svim parametrima koji se prate.

Najavljen je i početak priprema za sljedeću zimsku sezonu kako bi se održao kontinuitet i postigli sve bolji rezultati u poslovanju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments