Završena Međunarodna ljetnja škola o toleranciji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dodjelom sertifikata juče je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu završena Prva ljetna škola o kulturi i toleranciji, u čijem su radu od 15. septembra učestvovali polaznici iz Italije, Njemačke, Sirije, Ukrajine, Velike Britanije, Litvanije i zemalja bivše Jugoslavije.
Polaznici škole, studenti master i doktorskih studija smatraju ovo dragocjenim iskustvom jer su imali mogućnost da se susretnu i razmijene mišljenja sa ljudima koji dolaze iz različitih zemalja.

Jedna od ocjena je da Ljetnja škola predstavlja novo gradilište jedinstvenosti u različitosti, čime su univerziteti pokazali i dokazali da su otvoreni i spremni za drugačije i nove odnose.

Prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić zahvalio je Univerzitetu Bikoka iz Milana kao saorganizatoru škole, te svima koji su pomogli njeno održavanje.

Bokonjić je polaznicima škole poručio da su oni ti koji će ideju tolerancije i zaključke sa ove ljetne škole širiti u zemaljama iz kojih dolaze, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Naredna ljetnja škola o kulturi i toleranciji biće održana iduće godine u Milanu za vrijeme izložbe „EKSPO 2015“.

Prvu ljetnu školu o kulturi i toleranciji zajednički su organizovali Univerzitet Bikoka, Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Istočnom Sarajevu, koji je bio domaćin.

Generalni pokrovitelj škole bila je Amabasada Italije u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments