Završena elektrifikacija industrijske zone Brod

0

FOČA – U Industrijskoj zoni u Brodu na Drini završena je izgradnja tri trafo-stanice ukupne instalisane snage od dva megavata, čime su prvi put nakon rata svi instalisani privredno-proizvodni kapaciteti obezbijeđeni dovoljnim i urednim snabdijevanjem električnom energijom, što je bio uslov za njihov rad, saopšteno je iz opštine Foča.

Nedostatak električne energije u ovoj industrijskoj zoni bio je najveći problem sa kojim su se suočavali privrednici i najveća prepreka proširivanju i otvaranju novih pogona, a uz pomoć Ministarstva industrije, energetike i razvoja Vlade Republike Srpske, za elektrifikaciju je izdvojeno 300.000 maraka.

Izgradnjom ovih trafo-stanica, svih 15 vlasnika poslovnih objekata i pogona imaće dovoljno električne energije za nesmetan rad, ističe se u saopštenju.

Problemi sa strujom u brodskom basenu trajali su godinama, jer je u procesu privatizacije nezakonito privatizovana i elektro mreža, pa tako i postojeća trafo-stanica koja je cijeli kompleks napajala strujom.

Sva rješenja koja su u međuvremenu tražena bila su samo alternativa i privremeno premošćavanje teškoća.

Elektrifikacija, koja je realizovana posredstvom opštine, biće novi, snažan zamajac privrednicima da odlučnije krenu u nove investicije koje će dovesti do povećanja proizvodnje i broja zaposlenih radnika, očekuju u lokalnoj upravi.

Iz opštine je najavljen i projekat vodosnabdijevanja Industrijske zone Brod, koji će narednih dana ponuditi vlasnicima poslovnih pogona i objekata na tom lokalitetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare