Završen stečaj JP „1. mart“ Čajniče

0

ČAJNIČE – Nakon pokretanja stečajnog postupka 7. februara 2013. godine nad stečajnim dužnikom JP „1 Mart“ Čajniče okružni privredni sud Trebinje je 1.4.2014.godine zaključio stečajni postupak nad preduzećem JP „1 Mart“.

Na završnom ročištu održanom 1.4.2014. godine usvojen je završni račun i izvještaj stečajnog upravnika na kom je dogovoreno da radnike stečajnog dužnika JP „1 Mart“ preuzima u radni odnos po osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme JKP „Vrelo Čajniče“ doo Čajniče.

Ovaj pravni subjekt preuzima obavljanje djelatnosti stečajnog dužnika nad kojim je završen stečajni postupak.

U toku stečajnog postupka nadležni okružni privredni sud Trebinje utvrdio je da su ukupna privredna potraživanja povjerilaca utvrđena na iznos od 1.845.594,00 konvertibilnih maraka.

Sud je takođe utvrdio da se stečajni povjerioci ne mogu namiriti ni u jednom djelu zbog nedovoljnosti stečajne mase. Na osnovu izlučnog prava i valjanog pravnog osnova Opština Čajniče je sačuvala značajnu imovinu ovog stečajnog dužnika, tako da su ostali u vlasništvu lokalne zajednice poslovna zgrada i sredstva za rad ( mašine i uređaji).

Ono što je takođe bitno istaći je da je u toku stečajnog postupka bilo angažovano osam radnika koji su redovno primali mjesečne plate na koje su plaćeni porezi i doprinosi na iste.

(www.palelive.com)

Autor:

Gordana Golubić je rođena u Čajniču. Fakultet društvenih nauka završila je u Palama i stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za radio Foču.

ČAJNIČE – Nakon pokretanja stečajnog postupka 7. februara 2013. godine nad stečajnim dužnikom JP „1. mart“ Čajn…

Izvor: 058.ba

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare