Završen „Vaskršnji turnir“

0

Pod pokroviteljstvom „World Vision-a“, organizacije za pomoć, razvoj djece, porodica i zajednica, a u organizaciji Milenke Pečenice, Predraga Karišika, Milana Tadića, Damjana Škipine, Marka Grujića, Dajane Petković i Luke Cicovića u Palama je završen drugi po redu „Vaskršnji  turnir Pale 2016“.

U sportskoj sali OŠ „Srbija“ od 21. do 24. aprila, poslije četiri dana nadmetanja u odbojci, malom fudbalu, košarci, stonom tenisu i igrama bez granica stavljena je tačka na sjajnu priredbu sportske mladosti Pala.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/world-vision-vaskrsnji-turnir/] width=[54] height=[54] title=[Završen „Vaskršnji turnir“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Svi su bili pobjednici, a na kraju su najboljim ekipama, takmičarima, takmičarkama podijeljene medalje. Za najbolje pojedince priznanja su otišla u ruke Anje Gutalj odbojka, Ognjena Jevtovića mali fudbal, Luke Simića stoni tenis i Luke Kusmuka košarka, a za sve pobjedničke sastave i nagradni izlet u Andrićgrad.

Pravo učešća imale su ekipe od I do III razreda srednjih škola i učanici IX razreda osnovnih škola uključeni u projekte World Vision-a. Takmičilo se preko 200 učesnika, a svaka ekipa je imala pravo na dva člana koji nusu u projektu World Visiona-a.

Prvog dana na parket su izašli odbojkaši. Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvaja sastav „Vorero“, a druga je bila ekipa „Štrumfovi“. Od muških ekipa najbolji je bio sastav iz Mokrog, a drugo mjesto osvajaju „Bombaši“.

Drugog dana turnira takmičilo se u malom fudbalu gdje je učešće uzelo 10 muških i 3 ženske ekipe. Ukupno je bilo prijavljeno 150 takmičara.

Prvo mjesto osvaja „Long riders“ koji je u finalu savladalo „Bombaše“. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile fudbalerke „Sly fox“, dok drugo mjesto pripalo je sastavu „Mokro“.

Pretposljednjeg dana „Vaskršnjeg turnira“, održano je takmičenje u stonom tenisu i igrama bez granica.

Kod stonoteniserki Sanja Lopatić je zauzela prvo, a Sofija Kremenović drugo mjesto, dok je u muškoj konkurenciji prvi bio Marko Jugović, a drugoplasirani Luka Simić.

Posebno su bile zanimljive Igre bez granica, uz nesebično bodrenje i navijanje sa trebina. Prvo mjesto je osvojila ekipa „No name“ dok je drugo pripalo sastavu „Teletabisi“.

Posljednjeg, četvrtog dana na teren su izašli košarkaši i time je ujedno zatvoren i ovogodišnji drugi po redu, „Vaskršnji turnir“. Nadmetale su se 24 ekipe „basketaša“ od toga 17 muških i 7 ženskih.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela je ekipa „True believers“ dok je drugo mjesto pripalo sastavu „Trixs Fix“. U muškoj konkurenciji najbolji su bili „Šmrk brothers“ dok je drugo mjesto pripalo ekipi „X“.

Poslije završenog takmičenja Svijetlana Tanić Batinić, kordinator na projektu neformalnog obrazovanja World Visiona nije krila svoje oduševljenje sjajnom organizaciom i velikom masovnošću. Ovom prilikom se zahvalila organizatorima i svim takmičarima na velikoj i viteškoj borbi koji su uz druženje sticali nova poznanstva i kroz sportsko nadmetanje razvijali sportski duh, upornost, odlučnosti i pozitivan odnos prema sportskom rivalu. Zahvalnost je orišla na nesebično pruženoj pomoći i gostoprimstvu u organizaciji ovog „Vaskršnjewg turnira“ i OŠ „Srbija“.

U narednom periodu organizacija World Vision planira akciju uređenja školskog dvorišta Srednjoškolskog centra Pale kao i međuškolsko takmičenje drugoplasiranih projektnih timova razvojnog područja Jahorina koje će se održati u školi „Srbija“ krajem maja.

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare