Završen Međunarodni festival folklora

0
Završen Međunarodni festival folklora

VIŠEGRAD – U Višegradu je večeras završen Međunarodni festival folklora, na kojem je nastupila folklorna društva iz Republike Srpske, Makedonije, Bugarske, Srbije i Crne Gore.

Na festivalu su nastupili folklorni ansambli „Kruna“ iz Obrenovca, „Stevan Knićanin“ iz Knića, „Azbukovica“ iz LJubovije, „Prvi partizan“ iz Užica, „Izvor“ iz Koceljeva, „Dabar“ iz Priboja, „Tradicija-Grozd“ iz Trstenika, „Stefan Nemanja“ iz Kraljeva, „Vesna“ iz Mojkovca, „Tekstilac“ iz Bijelog Polja, „Prosvjeta“ iz Vlasenice, „Jane Sandanski“ iz makedonskog grada Negotino i „Šopski ansambl“ iz bugarskog grada Elin Pelin.

Nastupila su i kulturno-umjetnička društva „Kralj Petar Ujedinitelj“ i „Bikavac“ iz Višegrada, koja su domaćini i organizatori festivala.

Festival je organizovan pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, uz saradnju Andrićgrada i podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi i Zavisnog preduzeća „Hideoelektrane na Drini“.

Učesnike je danas primio načelnik opštine Mladen Đurević koji im je poželio dobrodošlicu, te najavio da će opština nastaviti da pomaže manifestacije koje njeguju tradiciju i kulturu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments