Završen Međunarodni festival folklora

0
Završen Međunarodni festival folklora

VIŠEGRAD – U Višegradu je večeras završen Međunarodni festival folklora, na kojem je nastupila folklorna društva iz Republike Srpske, Makedonije, Bugarske, Srbije i Crne Gore.

Na festivalu su nastupili folklorni ansambli “Kruna” iz Obrenovca, “Stevan Knićanin” iz Knića, “Azbukovica” iz LJubovije, “Prvi partizan” iz Užica, “Izvor” iz Koceljeva, “Dabar” iz Priboja, “Tradicija-Grozd” iz Trstenika, “Stefan Nemanja” iz Kraljeva, “Vesna” iz Mojkovca, “Tekstilac” iz Bijelog Polja, “Prosvjeta” iz Vlasenice, “Jane Sandanski” iz makedonskog grada Negotino i “Šopski ansambl” iz bugarskog grada Elin Pelin.

Nastupila su i kulturno-umjetnička društva “Kralj Petar Ujedinitelj” i “Bikavac” iz Višegrada, koja su domaćini i organizatori festivala.

Festival je organizovan pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, uz saradnju Andrićgrada i podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi i Zavisnog preduzeća “Hideoelektrane na Drini”.

Učesnike je danas primio načelnik opštine Mladen Đurević koji im je poželio dobrodošlicu, te najavio da će opština nastaviti da pomaže manifestacije koje njeguju tradiciju i kulturu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments