Završava se druga Banjalučka univerzijada

0

FOČA – Na Tjentištu se danas završavaju sportska takmičenja druge Banjalučke univerzijade, koja je okupila 300 studenata Univerziteta iz Banjaluke.
U prelijepom ambijentu Doline heroja studenti se tokom dana takmiče u fudbalu, košarci, odbojci i kvizovima znanja, a naveče uživaju u nastupima di-džejeva i rok bendova.

U Uniji studenata Republike Srpske, koja je uz Studentski parlament, organizator Univerzijade, ističu da je ove godine dosta više učesnika u odnosu na 2015.

„Odlučili smo se da za mjesto održavanja Univerzijade odaberemo lokaciju u Republici Srpskoj da bismo promovisali naše turističke potencijale, a Nacionalni park `Sutjeska` je jedna od naših najljepših turističkih destinacija“, rekao je generalni sekretar Unije studenata Ratko Savić.

On je dodao da je boravak u jedinstvenom prirodnom ambijentu studentima odličan odmor pred ispitne rokove.

„Osim odmora, studenti se druže i odlično zabavljaju, tako da je ova manifestacija pun pogodak. Nadamo se da će se studenti vraćati na ovo mjesto i van Univerzijade, dolazeći samostalno na odmore. Upravo nam je cilj da među mladima što više promovišemo ovaj dragulj prirode“, rekao je Savić.

Univerzijada se završava večeras nastupom bendova „Javna proba“ i „Neki novi klinci- Balašević tribjut bend“, a sutra u jutarnjim časovima studenti se sa Tjentišta vraćaju u Banjaluku.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare