Zaustaviti vršnjačko nasilje u osnovnim školama

0

ISTOČNA ILIDŽA – Potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Zoran Trapara izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog porasta vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije u Osnovnoj školi /OŠ/ „Petar Petrović NJegoš“ u ovoj lokalnoj zajednici.

Trapara, koji je i član Školskog odbora OŠ „Petar Petrović NJegoš“, pita „ko je i zašto prije neki dan napao osnovca i zašto ništa nije preduzeto u smislu istrage i procesuiranja ovog krivičnog djela nad maloljetnim licem?“

„Kao roditelj dvoje djece koja idu u ovu školu i koji je sa pravom zabrinut za bezbjednost oko 750 učenika ove škole, postavljam pitanje nadležnim institucijama Srpske i lokalne zajednice, a naročito MUP-u da li su ispitali sve dosadašnje slučajeve vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije, uključujući i posljednji incident koji se ovih dana desio u OŠ `Petar Petrović NJegoš` i unio dosta uznemirenosti i straha kod djece i roditelja u ovoj lokalnoj zajednici“, rekao je Trapara danas Srni.

On pita i zašto niko ne pominje ni odgovornost zaposlenih u ovoj školi.

„Smatram da je to logično i potrebno ako želimo da djelujemo preventivno i na vrijeme spriječimo moguće nove incidente sa još ozbiljnijim posljedicama po đake ove škole. Pitam odgovorne u školi zašto niko nije obratio pažnju na snimke sa video-kamera“, kategoričan je Trapara.

On dodaje da ovo nije prvi slučaj da stariji đaci maltretiraju mlađe učenike, i da se čudi ko sve to i zašto prikriva i zatašakva.

Trapara je rekao da je prošle godine na đačkoj ekskurziji učenik devetog razreda ove škole u Trebinju na svog druga potegao nož, ali je, kako navodi, i taj incident prikriven i o njemu nikada nije javno progovoreno.

„Kada ćemo konačno reći `ne` i `stop` vršnjačkom nasilju i maloljetničkoj delinkvenciji? Zašto se direktor škole /Zdenka Perendija/ nije pobrinula da o ovoj temi bude održana sjednica Školskog odbora?“, pita Trapara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare