Zaposleno 28 visokoobrazovanih pripravnika

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović rekao je danas da je, posredstvom dva programa zapošljavanja pripravnika, u opštinskoj Administrativnoj službi i zvorničkim preduzećima zaposleno 28 mladih sa višom i visokom stručnom spremom. „Od ovog broja, njih četrnaestoro je iz porodica poginulih boraca“, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare i dodao da je osmoro mladih zaposleno u privredne subjekte, a 20 u Administrativnu službu opštine Zvornik.

On je pojasnio da zapošljavanje djece poginulih boraca u potpunosti finansira opština Zvornik, dok zapošljavanje ostalih sufinansira Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Stevanović je naveo da je bilo veoma teško odlučiti kome dati prednost, imajući u vidu da je bilo više od 200 kandidata. „Htjeli smo da ispoštujemo sve studente koji imaju prosjek veći od devet i to smo i učinili, dok smo kod ostalih vodili računa i o socijalnom i porodičnom statusu“, rekao je Stevanović.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Stevanović je najavio da je za 11. april zakazana tematska sjednica Skupštine opštine o sudbini preduzeća „Zvornik stan“.

„Želja nam je da sa svim relevantnim političkim faktorima u gradu podijelimo problem i da vidimo kojim putem će ovo preduzeće ići u narednim godinama. Obaveze prema `BH gasu` moraju se izvršiti vjerovatno nekim kreditnim zaduženjem, o čemu ćemo takođe diskutovati, a sve će zavisiti od zaključaka koji će biti doneseni na tematskoj sjednici 11. aprila“, istakao je Stevanović.

On je rekao da naplativost nikada nije bila lošija, te da „Zvornik stan“ ima velika potraživanja. „Da je naplata bila bolja za 20 procenata, ne bismo ove sezone grijanja imali nijedan problem“, naglasio je Stevanović.

Stevanović je podsjetio da se primiče kraj sedme sezone grijanja od kada je on na funkciji načelnika opštine, te da je „BH gas“ samo jedan dan za to vrijeme obustavio isporuku gasa zvorničkom preduzeću.

On je rekao i da do kraja sezone grijanja, najvjerovatnije, neće biti uspostavljeno grijanje u matičnoj osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Čelopeku, njenoj područnoj školi u Karakaju i Tehničkom školskom centru koji su ostali bez grijanja 13. marta nakon što je „BH gas“ prekinuo isporuku gasa Fabrici glinice „Birač“.

Stevanović je najavio i da će „Zvornik stan“ početi realizaciju projekta kojim će biti omogućeno napajanje gasom industrijske zone u Karakaju i školskih objekata, nezavisno od Fabrike „Birač“.

„Za izmještanje trase za nesmetano snabdijevanje gasom industrijske zone i škola obezbijedili smo 85.000 KM, a `BH gas` će biti tehnička podrška u realizaciji projekta“, rekao je Stevanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare