Zaposleni u bolnici juče dobili platu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je Srni da su juče zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobili platu, a da će u toku mjeseca dobiti još jednu, da bi se izjednačili sa ostalim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj.
Todorović je rekao da će u ponedjeljak, 7. septembra, u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo biti održan sastanak ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragana Bogdanića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Samardžije, te predstavnika lokalnih zajednica i Sindikata Bolnice Istočno Sarajevo.

On je istakao da su zlonamjerne i štetne izjave da će doći do zatvaranja Bolnice i da je riječ o dezinformaciji jer se razgovara o izgradnji nove bolnice, a ne o zatvaranju postojeće.

Todorović je rekao da nisu tačne ni priče da Bolnica već duže vrijeme nema reagense za laboratorijske analize jer je Fond zdravstvenog osiguranja sačinio analizu koliko je koja bolnica uradila laboratorijskih analiza za šest mjeseci ove godine.

„Iz izvještaja se vidi da mi ni po čemu ne zaostajemo ni za jednom drugom bolnicom u Republici Srpskoj po broju i opsegu urađenih laboratorijskih analiza“, rekao je Todorović i dodao da u Srpskoj nema nijedna bolnica koja u svakom trenutku ima sve reagense, pa ni Bolnica Istočno Sarajevo.

Zaposleni u Bolnici Istočno Sarajevo i danas su na informativnom okupljanju zatražili bržu akciju nadležnih da bi se riješio problem funkcionisanja ove zdravstvene ustanove.

Predsjednik Unije sindikata Bolnice Istočno Sarajevo i član Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora Republike Srpske Tanja Jovičić rekla je da se od sastanka u ponedjeljak, 7. septembra, očekuju konkretni dogovori i rješenja za funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

Ona je rekla da je situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi iz dana u dan sve teža i da se troše posljednje zalihe, te poručila da će zaposleni u Bolnici nastaviti sa informativnim zborovima i da će, ukoliko ne budu zadovoljni zaključcima sa sastanka, biti prisiljeni da preduzmu radikalnije oblike borbe.

Podršku zaposlenima u Bolnici Istočno Sarajevo danas je dao i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Marinko Božović, koji je istakao da je nedopustivo to što se dešava u ovoj bolnici, da više nije riječ o platama zaposlenih, već o tome što ustanovi prijeti gašenje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare