Zapečaćena VIK-televizija

0

VLASENICA – Vlasenička „VIK-televizija“ danas nije emitovala program, jer su odlukom načelnika te opštine Dragoslava Todorovića zapečaćene prostorije ove informativne kuće, te time zaposlenima onemogućen ulazak u radne prostorije – rekao je Srni vd direktora VIK-a Ozrenko Draškić.

On je naveo da je pečačenje obavila tročlana opštinska komisija.

„VIK-televizija ustanova je od javnog interesa i Skupština opštine Vlasenica jedina je nadležna da odlučuje o pitanjima važnim za tu ustanovu, a ne načelnik Todorović“, ocijenio je Draškić.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović rekao je da je odluku donio nerado i da je ona privremena, ali da je bila neophodna zbog nerazjašnjenih odnosa u toj informativnoj kući i rizika da ne dođe do ozbiljnijih posljedica.

Odbornici SNSD-a, SDA i jedan odbornik SNS-a su na decembarskoj sjednici vlaseničke Skupštine razriješili dotadašnjeg direktora VIK-a Gordanu Milošević i imenovali vd direktora Ozrenka Draškića, dok SDS nije podržao tu odluku.

Formirana je i Komisija za primopredaju, koja je ušla u prostorije VIK-a i obavila popis, ali bez prisustva ranijeg direktora.

„Poštujem odluke Skupštine opštine Vlasenica, ali komisija za primopredaju nije uradila svoj posao, već je novoizabrani direktor nasilno ušao u prostorije. S obzirom da nemam informacije o materijalnoj i finansijskoj situciji u VIK-u, a kao načelnik sam odgovoran za imovinu ove ustanove, odlučio sam da se prostorije privremeno zapečate“, rekao je Todorović, kojeg je na načelničku funkciju kandidovao SDS.

Todorović je dodao da će u najskorije vrijeme formirati stručnu komisiju koja će pozvati oba direktora, odrediti datum i obaviti službenu primopredaju, te nakon toga sa rukovodstvom VIK-a dogovoriti dalju saradnju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare