Закључцима констатовано да се 9. јануар обиљежава као Дан Републике

0

БАЊАЛУКА – Народна скупштина Републике Српске у закључцима усвојеним у вези са Декларацијом о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа констатује да су се бирачи у Српској на референдуму 25. септембра 2016. године изјаснили да се 9. јануар обиљежава и празнује као Дан Републике Српске и крсна слава.

У закључцима, које су предложили клубови посланика СНСД-а, СДС-а, ПДП-а, Социјалистичке партије, ДЕМОС-а, Уједињене Српске, НПС-а, те посланичке групе СПС-а, ДНС-а и Народног фронта, наводи се да Народна скупштина Српске сматра да је Сретење 15. фебруар потребно дефинисати као Дан свесрпске државности који треба уједињено обиљежавати и прослављати заједно са Републиком Србијом.

Задужује се Влада Републике Српске да, у сарадњи са предсједником Српске и предсједником Народне скупштине Српске, формира Организациони одбор за обиљежавање 9. јануара – Дана Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске констатује да усвајањем и ступањем на снагу Закона о имунитету Републике Српске не постоје препреке да за члана Организационог одбора за обиљежавање 9. јануара – Дана Републике Српске може бити именован и носилац извршне власти.

Ови закључци ступају на снагу наредног дана од дана доношења.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare