Zakazana treća licitacija imovine „Intala“

0

MILIĆI – Odbor pojerilaca Fabrike montažnih kuća „Intal“ iz Milića, u kojoj je pokrenut stečajni postupak, zakazao je treću licitaciju za prodaju imovine ove bivše drvoprerađivačke firme, koja će biti održana 20. septembra.

Stečajni upravnik Mlađen Petković rekao je Srni da je početna cijena za licitaciju ostala ista, a da će, ukoliko ni ovaj put ne bude zainteresovanih kupaca, Odbor zatražiti da bude sazvana Skupština povjerilaca i određeni dalji koraci u stečajnom postupku.

On je podsjetio da se na do sada održane dvije licitacije po početnoj cijeni od 4,2 miliona KM nije pojavio nijedan potencijalni kupac.

„U kontaktima smo sa predstavnicima jedne italijanske korporacije koji su u pismu namjere izrazili želju da dođu u Miliće i posjete `Intal`. Zbog objektivnih razloga, a prvenstveno godišnjih odmora, ta posjeta još nije realizovana, ali je Odbor zaključio da se nastave razgovori sa tim potencijalnim kupcima“, rekao je Petković.

On je najavio da će licitacija biti održana 20. septembra u 12.00 časova u Milićima.

Zbog milionskih gubitaka i višemjesečne blokade računa Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu pokrenuo je u oktobru prošle godine stečaj u Fabrici montažnih kuća „Intal“ iz Milića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare