Zajedničkim aktivnostima učiniti internet bezbjednim za djecu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pošto je sve veći broj djece na internetu, potrebno ih je zajedničkim aktivnostima policijskih i prosvjetnih radnika, te uz pomoć roditelja, naučiti kako bezbjedno da koriste internet, prepoznaju, ali i izbjegnu rizike i opasnosti u sajber okruženju, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su obilježili 9. februar – Međunarodni dan bezbjednog interneta i tim povodom održali sastanke sa predstavnicima škola s ciljem sprovođenja zajedničkih aktivnosti u podizanju svijesti djece i mladih o opasnostima na internetu.

Na sastanku je razgovarano o zloupotrebi djece na internetu, sajber kriminalitetu, načinu edukacije mladih o pravilnoj upotrebi tehnologija, kao i načinu prijavljivanja ukoliko dođe do takvih situacija.

S obzirom da je u toku epidemija virusa korona i da se poslovni rad sve više obavlja u digitalnom okruženju umjesto u direktnom kontaktu sa učenicima, kao što je to rađeno tokom prethodnih godina kroz preventivni rad policijskih službenika u vidu edukacija mladih u okviru obrazovnog sistema, sada je potrebno da nastavnici kroz neke od redovnih aktivnosti informišu djecu o temama koje se odnose na bezbjednost na internetu, dodaje se u saopštenju.

Na interent stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske htt://mup.vladars.net/index.php?vijest=vtk mogu se naći informacije i preventivni savjeti koji se odnose na zaštitu od svih oblika visokotehnološkog kriminaliteta, navode iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare