Zahvalnice donatorima za doprinos u borbi protiv virusa korona

0

 

Na Palama je danas održana sjednica Skupštine Crvenog krsta Republike Srpske na kojoj je usvojen finansijski i operativni plan rada za narednu godinu, te dodijeljene zahvalnice donatorima za poseban doprinos u ostvarivanju humanih ciljeva ove organizacije, s akcentom na odgovor na pandemiju virusa korona.

Predsjednik republičkog Crvenog krsta Brano Dursun rekao je novinarima da su zahvalnice dobila 23 donatora, koja su pružala nesebičnu pomoć organizaciji i uručila donacije u ukupnoj vrijednosti 1.116.868 KM.

„Ovo je bila godina u kojoj je Crveni krst Srpske pokazao svoju osnovnu funkciju, pomoćnog organa javnim vlastima u humanitarnoj djelatnosti“, naveo je Dursun i napomenuo da je u ovoj teškoj godini na radnom zadatku preminuo generalni sekretar organizacije Đoko Mihajlović.

Dursun je naveo da je u toku pandemije Crveni krst značajno pomogao zdravstvene ustanove, stara i iznemogla lica, te da podatak da je 3.000 stalnih volontera utrošilo oko 26.000 radnih časova, najbolje govori o njihovom humanitarnom radu.

„Mi ćemo i ubuduće izdavajati finansijska sredstva kako bismo nabavili sve ono što je potrebno u borbi protiv virusa korona“, dodao je Dursun.

Josip Kvasina, koji je u ime kompanije „Marbo“ primio zahvalnicu, istakao je da je ova kompanija društveno odgovorna i da će nastaviti donatorski rad.

„Tu smo da podržimo sve one kojima je to najpotrebnije, a posebno u vrijeme virusa korona, kada su donacije uveliko smanjene. Pomagaćemo i u narednom periodu, kao društveno odgovorna kompanija koja vodi računa i o svojim građanima i potrošačima, ali i svim zajednicama koje su u ovome trenutku najugroženije“, istakao je Kvasina.

Zahvalnica je danas uručena i firmi „Santing“ Pale, a ostalima će biti uručena naknadno zbog preporučenih epidemioloških mjera.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare