Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području grada

0

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević i novoizabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija ocijenili su danas na Palama da je stanje bezbjednosti na području grada zadovoljavajuće, naglašavajući da to uvijek može biti bolje. Vasiljević je nakon sastanka izjavio novinarima da je stanje bezbjednosti na području grada Istočno Sarajevo dobro, ali da uvijek postoje problemi vezani za protekli period kada su Centar opterećivala krivična djela teških ubistava.


„Ove zadnje akcije će dovesti do suđenja koja će omogućiti da se ugled policije u vezi sa tim podigne na veći nivo“, istakao je Vasiljević.

On je naglasio da je gradonačelnika upoznao o načinu na koji je Centar organizovan i kako funkcioniše, o problemima sa kojima su se suočavali i suočavaju, kao i o planovima rada za duži period.

„Razgovarali smo i o organizaciji Omladinskih olimpijskih igara koje je grad Istočno Sarajevo dobio zajedno sa Sarajevom 2017. godine“, rekao je Vasiljević i dodao da su razmijenili mišljenja o tome kako se pripremiti za takav veliki skup.

On je rekao da su tokom sastanka dogovorili i zajedničke aktivnosti unutrašnjih organizacionih jedinica Centra i Inspekcije grada, a sve u cilju boljih usluga i stanja bezbjednosti građana na području grada.

Vasiljević je gradonačelniku čestitao imenovanje i poželio mu uspjeh u radu.

„Stanje bezbjednosti na području grada je zadovoljavajuće, ali smo sigurni da to može biti i bolje“, rekao je Samardžija i dodao da su ovom prilikom Skupština grada i inspekcijske službe dale podršku Vasiljeviću u budućim aktivnostima koje će se morati odrađivati na ovim prostorima.

Kada je u pitanju određena materijalna podrška, Samardžija je naglasio da je iskazao volju da u skladu sa mogućnostima sa kojima raspolažu lokalne zajednice i grad, pomognu rad Centra, a na dobrobit svih građana grada Istočno Sarajevo.

On je naglasio da su razgovarali i o negativnim pojavama kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, kao i o ponašanju neodgovornih pojedinaca koji „za malu korist čine ogromnu štetu građanima“ skidanjem saobraćajnih znakova, čime ugrožavaju bezbjednost učesnika u saobraćaju.

„U tom smislu potrebno je preduzeti odgovarajuće aktivnosti kako bi se ti problemi prevazišli“, istakao je Samardžija i dodao da su razgovarali i o bezbjednosti imovine građana gdje je potrebno provesti određene aktivnosti, kao i o zaštiti prirodnog bogatstva sa kojim raspolaže grad Istočno Sarajevo.

Današnjem sastanku u CJB Istočno Sarajevo prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare