Zablistali mladi guslari

0

Savez guslara Republike Srpske je 16.8.2013. godine u okviru 138. Nevesinjske olimpijade organizovao 16. takmičenje mladih guslara RS od 7 do 17 godina, a ekipni i pojedinačni pobjednici su paljanski omladinci.

Titulu najboljeg je ponio Mateja Radović iz guslarskog društva Starina Novak sa Pala, a ekipno prvo mjesto su takođe uzeli Mateja Radović, Miroslav Petrović i Ivan Gluhović.

Vitrine guslarskog drištva Starina Novak uljepšale su još dvije statue gusala, koje se po prvi put dodjeljuju na takmičenjima, a obezbijedio ih je Savez, zlatna medalja i diplome.

„Nadam se da će naše gradske i lokalne vlasti i sugrađani prepoznati rad i trud Saveza i guslarskog društva i pomoći njihove aktivnosti koje imaju primarni cilj da što bolje promovišu Pale i Grad Istočno Sarajevo.

Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje gusala, mlađe i starije, da 30. avgusta ove godine dođu u Kulturni centar Pale na 3. Festival mladih srpskih guslara (Srbije, Republike Srpske i Crne Gore) koji će organizovati Savez guslara Republike Srpske.

O ovim aktivnostima ćemo vas upoznati u narednom periodu“, izjavio je Zoran Rebrinović, sekretar Saveza guslara Republike Srpske.

(www.palelive.com / Foto: Mateja Radović)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare