За „Златну сову“ конкуришу 24, а за „Совицу“ 14 рукописа

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – На конкурс за књижевну награду за најбољи необјављени роман „Златна сова“ Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске за ову годину пристигао је 31 рукопис, од којих седам не испуњава опште услове конкурса јер је откривен идентитет аутора.

Из Завода за уџбенике и наставна средства саопштено је да су 24 рукописа у складу са пропозицијама конкурса и биће достављени стручном жирију на одлучивање.

На конкурс за књижевну награду „Совица“ за 2024. годину, која се дод‌јељује за најбољу необјављену књигу за д‌јецу, пристигло је 15 рукописа.

У саопштењу се наводи да 14 рукописа испуњава опште услове конкурса, а један рукопис је елиминисан јер је откривен идентитет аутора.

Књижевна награда „Златна сова“ Завода за уџбенике и наставна средства подразумијева добијање плакете /повеље/ за најбољи необјављени роман, објављивање д‌јела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање д‌јела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

Трећа награда обухвата објављивање д‌јела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Књижевну награду „Совица“ чине плакета за најбољу необјављену књигу за д‌јецу, објављивање д‌јела у тиражу од 500 примјерака, ауторску накнаду од 3.000 КМ и 20 примјерака књиге.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare