Za vikend Prvenstvo Balkana u džudou

0

Prvenstvo Balkana u džudou biće održano na Palama u subotu i nedjelju, 24. i 25. septembra, na kojem će učestvovati 400 takmičara iz 10 zemalja.

Očekuju se takmičari iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Turske, Albanije, Sjeverne Makedonije, Kipra i BiH.

Organizator je paljanski DŽudo klub „Romanija“, a organizaciju je dobio od Balkanske džudo federacije i DŽudo saveza BiH.

Iz kluba „Romanija“ su istakli da ovo prvenstvo ima veliki značaj za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i sport u cjelini, te su pozvali ljubitelje da prisustvom uveličaju takmičenje.

Klub „Romanija“ napominje da će u nedjelju, 25. septembra, nakon završetka finalnih borbi „Prvenstva Balkana“ biti održano i Prvenstvo BiH u džudou za mlađe seniore i seniorke.

DŽudo je prilično popularan sport na Sarajevsko-romanijskoj regije, gdje se održavaju brojna takmičenja, džudo kampovi i osnivaju klubovi, a iz Istočnog Sarajeva je nekoliko imena iz svijeta džudoa poznato na globalnom nivou.

Svečano otvaranje predviđeno je u subotu, 24. septembra, u 16.00 časova u dvorani „Peki“, dok je početak takmičenja za kategorije mlađih pionira i pionirki planiran od 10.00 časova za oba dana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare