Za Tea i Mateu prikupljeno 17.000 KM, potrebno još 8.000

0

FOČA – Za kupovinu kuće bratu i sestri Teu i Matei Oliva, koji sa svojim djedom Slavkom Olivom, žive u teškim uslovima u Dobrom Polju, opština Kalinovik, u humanitarnoj akciji Omladinskog pokreta Foča za sada je prikupljeno 17.000 KM.
Akcija je pokrenuta prije dvije sedmice, a za kupovinu namještene kuće, spremne za useljenje, koja se nalazi u Trnovu gdje Teo i Matea idu u osnovnu školu, a koja će koštati 25.000 KM, ostalo je da se prikupi još 8.000 KM, saopšteno je iz ovog pokreta.

Pozivu fočanske omladine odazvali su se brojni građani Foče, Trnova, Istočnog Sarajeva, ali i drugih krajeva, ne samo iz BiH, već i iz svijeta, pa uplate stižu sa svih strana.

U Omladinskom pokretu kažu da građani uplaćuju onoliko koliko su u mogućnosti, po 20, 50, 100, 200, a ima i onih koji izdvajaju po 500 i 1.000 KM.

Kutije za prikupljanje pomoći postavljene su u lokalima i trgovinskim radnjama u Foči, Trnovu i Lukavici, a kafana „Uno“ iz Foče organizovala je i humanitarno veče za Tea i Mateu, kada je čitav dnevni pazar, zajedno sa dnevnicama i bakšišom konobara, uplaćen u ove svrhe.

Studenti Medicinskog fakulteta iz Foče prikupili su 1.000 maraka, a organizovali su se i mladi u naselju Miljevina koji novac prikupljaju „od vrata do vrata“.

Trinaestogodišnji Teo i njegova četiri godine mlađa sestra Matea, uskraćeni za ljubav roditelja koji su razvedeni, već 14 mjeseci žive u neuslovnom objektu kod svog djeda Slavka, koji se bori da ih izvede na pravi put.

Broj žiro-računa Omladinskog pokreta Foča, namijenjen za prikupljanje pomoći Olivama, je 555-010-00562-075-36.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare