Za subvenciju prevoza učenika 270.000 KM

0

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornika izdvojila je u ovoj godini 270.000 KM za subvenciju prevoza za oko 1.350 učenika srednjih i osnovnih škola, saopšteno je danas iz ove uprave.

Gradska uprava će iz tih sredstava subvencionisati prevoz svih učenika osnovnih i srednjih škola sa područja grada Zvornika koji nemaju dotaciju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpska, u zavisnosti od njihovog statusa.

Prema odluci Gradske uprave Zvornika, subvencija za djecu čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći ili tuđe njege, djecu bez jednog roditelja i djecu ratnih vojnih invalida svih kategorija, iznosi 50 odsto od ukupne cijene mjesečne karte.

Sa 50 odsto biće subvencionisani troškovi prevoza u porodicama koje imaju troje i više školske djece, a jedan ili oba roditelja su nezaposleni, u porodicama sa četvoro i više maloljetne djece, te za osnovce čija je škola udaljena do četiri kilometra.

Gradska uprava Zvornika učestvovaće sa 30 odsto u cijeni karte za učenike osnovnih škola za koje resorno ministarstvo ne vrši participaciju.

Za djecu bez roditeljskog staranja, djecu bez oba roditelja i djecu ometenu u psiho-fizičkom razvoju, mjesečna karta će u stoodstotnom iznosu biti finansirana iz gradskog budžeta.

Zvornička Gradska uprava u potpunosti će finansirati mjesečnu kartu učenicima prve godine srednje škole koji su nosioci Vukove diplome, sa 50 odsto srednjoškolcima koji su u prethodnoj godini imali prosjek ocjena 5,0 i sa 30 odsto svim srednjoškolcima, bez obzira na socijalni ili drugi status.

Da bi ostvarili pravo na subvenciju prevoza, učenici treba da preuzmu odgovarajuću potvrdu u Gradskoj upravi Zvornik, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare