Za stipendiranje 250 studenata izdvojeno 155.000 KM

0

ZVORNIK – Grad Zvornik stipendiraće ove godine 250 studenata, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 155.000 KM, što je za 15.000 KM više nego prethodne godine.
Stipendije od 1.000 KM na godišnjem nivou dobiće 86 studenata koji imaju prosjek ocjena više od 8,5, te 18 studenata prve godine fakulteta koji su bili „vukovci“ u srednjoj školi i šest studenata master studija koji imaju prosjek viši od devet, što je nova kategorija koja je uvedena ove godine.

Stipendije od 500 KM na godišnjem nivou dodijeljene su za 13 studenata koji su ispunjavali uslove sa liste djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i civilnih žrtava rata.

Godišnju stipendiju od 300 KM dobiće 126 studenata sa liste studenati slabog materijalnog stanja.

„Pravilnik Gradske uprave Zvornika stimuliše najuspješnije studente i u skladu sa tim su donesene odluke o stipendiranju studenata“, rekao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Zvornika Milan Cvijetinović.

Uslove konkursa nisu ispunila 34 kandidata i uglavnom je riječ o studentima prve godine sa prosjekom ocjena u srednjoj školi ispod četiri i studentima druge i viših godina studija sa prosjekom ocjena ispod sedam.

Kandidati koji nisu zadovoljni imaće pravo žalbe gradonačelniku Zvornika.

U prošloj budžetskoj godini iz budžeta je izdvojeno 140.000 KM za stipendiranje 227 studenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare