Za sada bez novih mjera u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži

0

ISTOČNO SARAJEVO – U opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža za sada nema potrebe za uvođenje novih epidemioloških mjera, a biće uvažene sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Republičkog štaba za vanredne situacije i lokalnih zdravstvenih ustanova, rečeno je Srni u ovim lokalnim zajednicama.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da je bitno da su poštovane mjere koje su propisane i na snazi.

„Posljednjih dana nije zabilježeno kršenje mjera. Kada je riječ o ugostiteljskim objektima, mjere se poštuju. Sagledaćemo situaciju i, uz konsultacije sa Domom zdravlja i Bolnicom `Srbija`, razmotriti da li je neophodno uvođenje nekih rigoroznijih mjera“, rekao je Katić.

On je podsjetio da su Osnovna škola „Sveti Sava“ i Srednja škola „28. juni“ morale da pređu na onlajn model nastave.

„Sutra će biti sagledana situacija da li su nastavnici izašli iz izolacije i da li do petka, 19. marta ove obrazovne ustanove moraju ostati na onlajn režimu nastave ili da se vrati na standardni“, rekao je Katić.

Katić je naveo da je Osnovna škola „Sveti Sava“ već dvije sedmice na onlajn režimu, te, ako to omogući poboljšanje epidemiološke situcije, ova mjera se planira ukinuti.

On je napomenuo da lokalni štab svakodnevno telefonski zasijeda i prati stanje, te da će sutra biti razmotreno da li je neophodno formirati štab na gradskom nivou.

„Ono što je bitno jeste da smo uskladili sve odluke opštinskih štabova Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, s obzirom na to da je riječ o dvije lokalne zajednice koje se naslanjaju jedna na drugu. Bitno je da su na snazi iste mjere i da smo u komunikaciji, pa ćemo ujutro, kada se napravi novi presjek stanja, vidjeti da li je neophodno mijenjati mjere na bolje ili gore“, rekao je Katić.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da opštinski Štab za vanredne situcije prati odluke Republičkog štaba.

„Neće se ništa dešavati što je različito u odnosu na odluke Republičkog štaba za vanredne situcije. Trenutno se pojavila potreba za uvođenje onlajn nastave u dvije škole. Riječ je o Osnovnoj školi `Jovan Dučić` u Kasindolu i Srednjoškolskom centru Istočna Ilidža“, rekao je Božović.

Božović je istakao da će, ukoliko bude potrebe za tim, i u druge dvije osnovne škole na području Istočne Ilidže – „Aleksa Šantić“ Vojkovići i „Petar Petrović NJegoš“ u naselju Dobrinja preći na onlajn model nastave.

(www.palelive.com / Srna/ Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments