Za rekonstrukciju zgrade oko 392.000 KM

0

VLASENICA – Za rekonstrukciju bivše zgrade Zemljoradničke zadruge „Polet“ u Vlasenici biće utrošeno oko 392.000 KM, a u nju će se nakon završetka radova useliti nekoliko republičkih institucija, rekao je Srni načelnik ove opštine Mladen Popović.

Popović je naglasio da su u toku pripremni radovi, s obzirom da je riječ o objektu koji je više godina prokišnjavao i koji je u lošem stanju.

„Zgrada ima dva sprata i potkrovlje, sa ukupno 700 metara korisnog prostora. Na prvom i drugom spratu biće smješteni Republička geodetska uprava, Poreska uprava i zamjenik pravobranioca Republike Srpske“, istakao je Popović.

On je dodao da će se u potkrovlje najvjerovatnije useliti opštinska udruženja i ustanove.

Popović je istakao da radove finansiraju republičke institucije i opština Vlasenica.

„Prema ranije raspisanom tenderu za izvođača radova izabrana je firma iz Vlasenice `Moja kuća`. Radovi su procijenjeni na 392.000 KM. Poreska uprava Republike Srpske učestvovala je sa 72.000 KM u 2012, a u 2013. godini ta suma će biti 25.000“, pojasnio je Popović.

On je dodao da Republička geodetska uprava, s obzirom da uzima cijeli sprat, učestvuje sa 237.000 KM, te da je ostala sredstva obezbijedila opštine Vlasenica.

Planirano je da se rekonstrukcija završi do kraja novembra ove godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare