Za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže 200.000 KM

0

VIŠEGRAD – Na području opštine Višegrad počela je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, a vrijednost ovog posla iznosi oko 200.000 KM.

Direktor Javnog preduzeća Vodovod „15. april“ Svetlana Grujić rekla je da je završen projekat sanacije vodovodne mreže u ulici Karađorđeva, za šta je izdvojeno oko 12.000 KM.

„Stanovnici u ovom naselju imali su problem snabdijevanja vodom, a sada smo zamijenili cijevi kako bi imali dovoljno vode i oni su zadovoljni“, istakla je Grujićeva.

Ona je rekla da je potpisan ugovor za rekonstrukciju vodovodne mreže u Ulici Gavrila Principa, a biće rađena i kanalizacija u naselju Donje Šeganje.

„Planirana je druga faza radova na rekonstrukciji vodovodne mreže Bikavac-Gornje Šeganje, a radovi će početi kada se steknu vremenski uslovi“, istakla je Grujićeva.

Ona je dodala da je izvođač ovih radova preduzeće Vodovod „15. april“, a da je novac obezbijedila opština Višegrad.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su vodovodne i kanalizacione mreže zastarjele i da je neophodna rekonstrukcija koja će biti urađena u ovoj godini.

„Stare cijevi biće zamijenjene novim, gubici vode će se smanjiti na minimum, a građani će dobiti bolje uslove za korištenje vode“, dodao je Đurević.

On je istakao da je cilj rekonstrukcije poboljšanje i unapređenje sistema vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda na području opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments