Za realizaciju plana šest miliona KM

0

Koordinator Lokalnog ekološkog akcionog plana /LEAP/ u opštini Pale Slavko Kujundžić izjavio je danas da je za realizaciju ovog plana na godišnjem nivou potrebno oko milion KM, odnosno šest milona KM za period od 2012. do 2018. godine.

“Radi se o velikim sredstvima koja treba uložiti u pojedine oblasti od vodosnabdijevanja, kanalizacije, upravljanja otpadom, zaštitom životne sredine, prirode, energetike, kako bi imali bolju, čistiju, uredniju životnu sredinu“, rekao je Kujundžić za Srnu povodom današnje javne prezentacije završnog dokumenta LEAP-a na Palama.

On kaže da je planirano da sredstva za LEAP budu obezbijeđena iz budžeta opštine ili putem zaduženja kod Evropske investicione banke.

“U završnu prezentaciju su uključene sve aktivnosti koje smo radili tokom devet mjeseci izrade LEAP programa, a težište ove završne radinice je na akcionom planu, aktivnostima predviđenim po projektima i fazama koje su planirane u određenim oblastima za šestogodišnji period na koji se odnosi ovaj plan“, naglasio je Kujundžić.

Prema njegovim riječima, ova javna prezentacija je završna faza kojom bi trebalo da se ovaj akcioni plan analizira i da se sa gotovim prečišćenim tekstom ide na sjednicu Skupštine opštine Pale u narednih mjesec dana, gdje će to biti ponuđeno odbornicima na usvajanje.

Praćenje implementacije LEAP-a osiguraće se putem uspostavljanja radnog tima, koji imenuje načelnik opštine Pale Slobodan Savić.

Izradu LEAP-a za ukupno 30 opština širom BiH podržao je MDG-F program “Očuvanje životne sredine i klimatske promjene“, koji nastoji unaprijediti planiranje zaštite životne sredine na lokalnom nivou u BiH razvijanjem efektivnih metoda, te da unaprijedi upravljanje životnom sredinom putem poboljšanih pružanja usluga iz ove oblasti.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=bebzDk8DLUU}


(www.palelive.com / Srna / foto: www.pale.rs.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare