Za radove 130.000 KM

0

VLASENICA – Opštinske vlasti u Vlasenici uložiće oko 130.000 KM u obnovu i uređenje krovova i fasada stambenih zgrada u urbanoj zoni opštine, kao i asfaltiranje prilaznih puteva i parkinga u gradskom centru, rekao je načelnik opštine Mladen Popović.

Popović je dodao da u ovim akcijama, osim opštinskih vlasti, učestvuju i zajednice etažnih vlasnika.

„Postoje zgrade koje su izgrađene prije 50 i više godina, a da u tom periodu na njima ništa nije rađeno. Cilj nam je da etapno, u saradnji sa stanarima, obnovimo te zgrade i da gradu vratimo izgled kakav priliči urbanoj sredini“, rekao je Popović.

On je istakao da je ove sedmice završena obnova zgrade S-10 u Ulici srpskih ranjenika, te da će narednih dana početi radovi i na zgradama u Svetosavskoj ulici.

Popović kaže da radove finansiraju opština i zajednice etažnih vlasnika po sistemu pola-pola, a tamo gdje opština ima svoje stanove, učešće lokalne uprave je i veće.

Ove sedmice počela je i rekonstrukcija bivše upravne zgrade „Roboproma“ u centru Vlasenice, koja je, odlukom Skupštine opštine, prodata Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Poreskoj upravi Srpske.

Predračunska vrijednost radova je oko 390.000 KM, a finansiraju ih republičke uprave i opština Vlasenica.

Izvođač radova, firma „Moja kuća“ iz Vlasenice, ima obavezu da radove završi za četiri mjeseca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare