Za rad zimske službe predviđeno 250.000 KM

0

Opština Sokolac je Nacrtom budžeta za 2021. godinu, koji će se naći pred odbornicima početkom naredne sedmice, predvidjela 250.000 KM za rad zimske službe.

Prema programu zimskog održavanja ulica, naselja, lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca, ukupna dužina ulica za čišćenje od snijega u gradskom naselju je više do 27.100 metara, a van gradskog područja oko 324 kilometra, od čega je 90 kilometara asfaltnog i 234 kilometra makadamskog kolovoza.

Zimska služba će u gradskom području, kako je predloženo, dati prioritet u čišćenju od snijega 30 ulica, te saobraćajnicama trećeg reda u naseljima Majdani, Sokolačke njive, Ćilimara i Brezjak.

Za rad zimske službe na gradskom i vangradskom području biće potrebno oko 20 tona soli i po 50 metara kubnih frakcije i šljake.

Prema ranije potpisanom okvirnom sporazumu, puteve na području opštine Sokolac i ove zimske sezone održavaće preduzeće „Romanijaputevi“, navedeno je u Programu zimskog održavanja lokalnih puteva na području ove opštine.

Održavanje prohodnosti u zimskoj sezoni magistralnih i regionalnih puteva koji prolaze područjem opštine Sokolac u nadležnosti je Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ i odnosi se na magistralne puteve Sokolac-Žljebovi-Pećnik, Sokolac-Podromanija-Ravna Romanija, Sokolac-Bjelosavljevići-Stjenice i regionalni put Sokolac-Knežina-Išerić brdo.

Program rada zimske službe pripemilo je Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare