Za rad u ovoj godini 93.440 KM

0

HAN PIJESAK – Za rad u ovoj godini Narodna biblioteka „Branko Čučak“ iz Han Pijeska planirala je 93.440 KM, od čega će resorno ministarstvo obezbijediti 61.540 KM.

Direktor ove biblioteke Ozrenka Đurić-Radulović rekla je danas Srni da će iz budžeta opštine Han Pijesak za rad biblioteke biti obezbijeđeno 22.600 KM, iz drugih izvora 7.000 KM, vlastitih prihoda 1.500 KM i donacije 800 maraka.

Ona je napomenula da ova biblioteka, u koju je učlanjeno 250 čitalaca, od kojih 70 srednjoškolaca, ima 29.143 stručnih knjiga, beletristike, klasičnih djela književnosti, časopisa.

Ona je navela da se od klasika najviše čitaju „Tvrđava“ Meše Selimovića i „Na Drini ćuprija“ Ive Andrića, od beletristike „Sjaj u oku zvezde“ LJiljane Habjanović-Đurović, „Duge noći i crne zastave“ Dejana Stoiljkovića, a od stranih knjiga „Ruska zima“ Dafni Kalotaj i druge.

Radulovićeva je podsjetila da je u prošloj godini biblioteci, koja ima tri stalno zaposlena radnika, donirano 216 knjiga i 450 KM od privatnih preduzeća i građana za učešće na sajmu knjiga.

Prema njenim riječima, u ovoj godini je, između ostalog, planirano povećanje knjižnog fonda i časopisa, izdavanje djela Branka Čučka i Zbornika, organizovanje Zavičajnih susreta, stručno usavršavanje bibliotečkih radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare