Za prvačiće ruksaci, školski pribor i pamučne maske

0

SOKOLAC – Direktor Osnovne škole /OŠ/ „Sokolac“ Đorđe Rajić rekao je Srni da ove godine nije bilo tradicionalnog svečanog prijema za 84 prvačića, ali su u skladu sa preporukama zaštite od virusa korona u početak školovanja uvedeni na prikladan način.

Rajić je naveo da su zakazani različiti termini za svako odjeljenje i da su na prijemu za male grupe djeca i roditelji upoznati o mjerama zaštite.

On je rekao da su prvačići od resornog ministarstva Srpske dobili udžbenike i letke /flajere/ sa preporukama zaštite od širenja virusa korona.

Rajić je istakao da je vršilac dužnosti direktora Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu Bojan Koprivica danas OŠ „Sokolac“ uručio 1.000 pamučnih zaštitnih maski.

Direktor škole ističe da je ova donacija dobrodošla, s obzirom na to da je preporučeno da učenici u školi nose pamučne maske.

On je istakao da je i ove godine načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica prvačićima uručio 84 ruksaka sa kompletnim školskim priborom i čestitao im polazak u školu.

Bjelica je izjavio novinarima da je do danas uručeno ukupno oko 200 ruksaka sa kompletnim školskim priborom za djecu iz višečlanih porodica, djecu iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe i za učenike prvih razreda.

„Dio pomoći učenicima je uručen posredstvom Centra za socijalni rad, drugi posredstvom Udruženja `Majka i dijete`, koje je osnovala opština Sokolac, te danas prvačićima u saradnji sa školom“, naveo je Bjelica.

Bjelica je najavio da će do kraja ove sedmice iste poklone dobiti osnovci iz više porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

Roditelj Vladan Jolović rekao je Srni da za njegovog prvačića ruksak i školski pribor, te besplatni udžbenici znače mnogo jer su on i supruga zbog pandemije ostali bez posla.

On kaže da ima još dvoje djece, od kojih je jedno učenik drugog razreda osnovne škole.

„Snalazimo se i vjerujemo da će biti bolje“, dodao je Jolović.

Osnovnu školu „Sokolac“ u ovoj školskoj godini pohađaće više od 870 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare